Mergi la conţinutul principal

Interes scăzut din partea tinerilor din Brăila pentru ”Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți”

• la evenimentul derulat vineri, 14 octombrie, la Facultatea de Inginerie și Agronomie din Brăila, au fost ”puse la bătaie” peste 300 locuri de muncă, însă doar 260 persoane s-au arătat interesate de oferta angajatorilor

 

Tinerii brăileni nu s-au înghesuit la ”Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți”, eveniment organizat vineri, 14 octombrie, de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Brăila. Pe durata evenimentului, desfășurat la sediul Facultății de Inginerie și Agronomie Brăila, 260 persoane au venit să consulte oferta firmelor prezente la bursă și să interacționeze direct cu reprezentanții acestora, numărul participanților fiind mai mic decât cel al locurilor de muncă ”puse la bătaie”, fiind vorba în total de 307 joburi.

Oferta angajatorilor a vizat toate categoriile de absolvenți, de la tinerii care au terminat o facultate la elevii care au terminat liceul sau o școală profesională. Iată și câteva exemple de joburi oferite de firmele brăilene: inginer mecanic, consultant financiar, biolog, inginer nave, asistent medical generalist, specialist în recrutare, recepționist, agent de vânzări, contabil, agent comercial, confecționer cablaj auto, agent de securitate, mecanic auto, brutar, tâmplar universal, infirmieră.

La fel ca edițiile precedente ale bursei, la eveniment a participat și Centrul Militar Județean Brăila – Biroul Informare Recrutare, care a prezentat oferta de învățământ a Ministerului Apărării Naționale și a oferit tinerilor interesați toate informațiile necesare despre procesul de admitere. Iar printre tinerii care au venit la bursă s-au numărat și elevi din anii terminali de la mai multe licee tehnologice din Brăila: Colegiul Tehnic ”Panait Istrati”, Liceul Teoretic “Panaitt Cerna”, Colegiul Tehnic ”Costin D. Nenițescu”, Liceul Tehnologic “Grigore Moisil” și Liceul Tehnologic “Edmond Nicolau”.

Evenimentul de la Facultate de Inginerie le-a oferit persoanelor private de libertate, propozabile pentru liberarea condiționată de la Penitenciarul Brăila și Penitenciarul de Minori și Tineri Tichileșt,i șansa de a obține un loc de muncă după punerea în libertate.

”Persoanele participante au primit materiale informative privind serviciile oferite de agenție solicitanților de loc de muncă (pliante, broșuri, model CV EUROPASS). De asemenea, au fost amenajate spații în care persoanele interesate au primit informații/sprijin din partea consilierilor agenției cu privire la completarea unui CV EUROPASS, a unei scrisori de intenție, cursuri de formare profesională ce vor fi organizate de agenție pentru șomeri, serviciile gratuite oferite cetățenilor ucraineni pentru integrarea pe piața muncii din România, precum și alte infomații privind domeniul nostru de activitate”, a transmis AJOFM Brăila printr-un comunicat de presă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro