Mergi la conţinutul principal

Interes scăzut în CLM pentru cursuri de iniţiere în administraţie

Primarul Aurel Simionescu a recunoscut, recent, că CLM Brăila nu a organizat cursuri de iniţiere în administraţie pentru actualii membri ai mini-parlamentului local. Cu toate acestea, edilul-şef susţine că oricare dintre consilieri putea face astfel de cursuri, după care să vină cu factura la decontat, în baza prevederilor legale şi a regulamentului de funcţionare al CLM, însă nimeni nu a făcut-o. "Nu am iniţiat. Ei pot participa la o serie de cursuri şi noi, dacă doresc să participe la astfel de cursuri, le dăm şi o posibilitate de a-i susţine. Este o prevedere legislativă. Nu au fost consilieri care să deconteze astfel de cursuri. Din câte ştiu, nu s-au decontat astfel de chestiuni. Dar în măsura în care s-a dorit, noi am pus la dispoziţie de fiecare dată oportunităţile care s-au ivit, făcute de către institute de specialitate în domeniu: centre de pregătire profesională, de formare şi aşa mai departe. Iar la diverse tipuri de dezbateri, de fiecare dată, noi am invitat şi consilieri care au participat, fie că a fost vorba de dezbateri pe formule legislative, fie că a fost vorba de dezbateri pe formule administrative. Inclusiv ceea ce înseamnă prezentare de proiecte, modalităţi de lucru etc. Dar curs special pentru asta, nu am făcut", a declarat Simionescu.

Consilierii susţin că s-au pregătit singuri

De cealaltă parte, consilierul municipal ALDE, Dan Păun, precum şi PND-ista Simona Drăghincescu şi colegul său Traian Adrian s-au arătat nemulţumiţi de faptul că municipalitatea nu a organizat niciun fel de astfel de cursuri, în special pentru debutanţi. Chiar şi aşa, Păun a punctat că a făcut pe cont propriu un curs la SNSPA pentru a înţelege mai bine problemele pe care urma să le voteze în consiliu. "În regulamentul de funcţionare al CLM există o prevedere care spune că, pentru consilierii locali la primul mandat, CLM organizează cursuri de iniţiere. Primăria nu a organizat aceste cursuri aşa că eu am mers şi am făcut pe speze proprii un an la SNSPA să văd ce, cum şi în ce fel. A fost strict pentru mine. Nici nu o trec în CV", a afirmat Păun. O părere asemănătoare a avut şi Simona Drăghincescu care a punctat că avea experienţă în administraţie înainte de a intra în CLM. Chiar şi aşa aceasta a dorit să sublinieze că după depunerea jurământului toţi consilierii au primit un exemplar al regulamentului de funcţionare a mini-Parlamentului municipal, precum şi Legea 215 a administraţiei publice locale.
Reamintim că, subiectul cursurilor administrative a fost adus în prim-plan de senatorul PSD Ion Rotaru, care a precizat că din punctul său de vedere, toţi cei care doresc să se înscrie în alegerile locale pentru un post în administraţie, ar trebui să facă înainte cursuri de specialitate.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro