Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Interes foarte scăzut pentru vaccinare, la Brăila

* în ciuda eforturilor care se fac pentru susținerea campaniei de vaccinare dusă pe mai multe planuri, și la oraș și la sate, cu echipe mobile, lucrurile merg tare încet în ceea ce privește imunizarea populației * de exemplu, luni, 26 iulie, au fost inoculate, în total, la Brăila 185 de persoane, asta în condițiile în care brăilenii au la dispoziție opt locații de vaccinare, dintre care unele au asigurate câte două fluxuri de imunizare 

 

Campania de vaccinare la Brăila împotriva COVID-19 este în continuă desfășurare însă ritmul de inoculare este tot mai mic, de la o zi la alta. Ultima situație centralizată pusă la dispoziție de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila arată că luni, 26 iulie, au fost imunizate, în total, 185 de persoane, în toate centrele și locațiile de vaccinare amenajate în acest scop. Vorbim, așadar, de spitale, Brigada 10 Geniu, Școala Mihai Eminescu, Liceul Anghel Saligny, cabinetele medicilor de familie și centrul drive-thru de la mall-ul din Vărsătura. Se pare că cea mai mare adresabilitate, dacă o putem numi astfel cu doar 65 de prezentări pe zi, este la centrul drive-thru de la mall, aceeași prezență fiind înregistrată și la medicii de familie. Așa se face că în unele centre de vaccinare abia dacă se mai prezintă zilnic câte 10, 20 de persoane, în timp ce în altele nici măcar atât, cum este și spațiul de la Brigada 10 Geniu, care de aproape două săptămâni nu a mai avut nicio persoană la inoculare.

În ceea ce privește campania de vaccinare la sate, ”Orașul vaccinează satul”, datorită echipelor mobile, până acum s-a reușit imunizarea a 2.683 de persoane din mediul rural, acestea având de ales între serurile de la Pfizer și Johnson & Johnson.

Per total, la nivel de județ, numărul celor imunizați a ajuns la 94.303, din care 48.776 de persoane cu schema completă de vaccinare.

Între timp, la Brăila, au fost confirmate patru noi cazuri de Covid-19, din 59 de teste efectuate, două dintre acestea fiind spitalizate, iar restul în carantină la domiciliu. Tot în carantină la domiciliu mai sunt, potrivit datelor puse la dispoziție de ISU Brăila, peste 360 de persoane, iar alte 8 sunt în izolare.

Dacă tragem linie, de la începutul pandemiei, la Brăila au fost confirmate 12.840 de persoane, dintre care aproape 3.000 s-au vindecat în spitale, 700 au decedat și peste 9.000 de persoane s-au vindecat la domiciliu. Au fost însă și câteva cazuri care au fost preluate de alte spitale din țară, fie din cauza lipsei paturilor, fie din cauza situației critice a pacientului.




Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii