Mergi la conţinutul principal

Interes crescut pentru Bursa locurilor de muncă

* evenimentul a fost organizat vineri, 17 mai, de către AJOFM Brăila, la Sala Polivalentă * au participat aproape 500 brăileni

 

 

Aproape 500 brăileni au participat vineri, 17 mai, la Bursa generală a locurilor de muncă organizată de AJOFM Brăila. Evenimentul a avut loc la Sala Polivalentă Danubius, unde participanții au putut intra în contact cu 27 de angajatori. Aceștia au oferit circa 320 joburi, de la ingineri și agenți de vânzări sau asigurări, la zidari și mecanici auto.

La fel ca la edițiile precedente, la bursă au fost prezenți și reprezentanții Centrului Militar Județean Brăila – Biroul Informare Recrutare, care au prezentat oferta Ministerului Apărării Naționale, respectiv: pentru soldat gradat profesionist în municipiul Brăila - 55 locuri, din care 33 pentru posesorii de permis auto categoria B si C; oferta educațională a Ministerului Apărării Naționale - ofițeri (licență)- 492 locuri, maiștri militari/ subofițeri (studii postliceale)- 1391 locuri, cursuri de formare ofițeri (filieră indirectă) - 132 locuri, cursuri de formare subofițeri (filieră indirectă) - 665 locuri.

AJOFM Brăila precizează că, în vederea facilitării inserției pe piața muncii a absolvenților de învățământ, la bursă au venit și elevi din anii terminali de la Complexul de tip familial “Universul Copiilor”, care au intrat în contact direct cu angajatorii prezenți. De asemenea, printre participanți s-au numărat și persoane private de libertate propozabile pentru liberarea condiționată, de la Penitenciarul Brăila și de la Centrul de Detenție Brăila-Tichilești, în scopul creării unor punți sociale între comunitate și acestea, existând posibilitatea obținerii unui loc de muncă după punerea în libertate. Aceștia au primit informații privind instrumentele de sprijin pentru viitoarea încadrare în muncă.

De altfel, toți participanții la bursă au putut afla informații și au primit sprijin din partea consilierilor AJOFM Brăila privind serviciile gratuite oferite de instituție (informare și consiliere, medierea muncii, formare profesională), precum și în ceea ce privește economia socială.

Trebuie precizat că la ediția precedentă a Bursei generale a locurilor de muncă au fost ”puse la bătaie” peste 500 joburi, iar numărul participanților a fost în jur de 400.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro