Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Intentia lui Vladimir Putin de a deveni premier a stirnit controverse in presa rusa

Anuntul facut de presedintele rus Vladimir Putin, potrivit caruia, in cazul in care Dmitri Medvedev, cel pe care l-a desemnat sa candideze la presedintie, va cistiga alegerile din 2008, el va ocupa fostul de premier, a stirnit controverse marti, in presa rusa, relateaza AFP.
"Rusia, unde toata puterea se afla in mina presedintelui, nu a avut niciodata un astfel de premier puternic", comenteaza cotidianul Izvestia, pentru care "vocea Guvernului a fost intotdeauna mai slaba decit cea a Kremlinului".
Aceasta noua configuratie va pune in dificultate rusii, "intrucit cetatenii sint obisnuiti ca (Vladimir) Putin sa fie responsabil de toate aspectele bune, iar Guvernul pentru cele rele", adauga cotidianul citat.
"In Rusia, postul de premier reprezinta o titulatura fara continut, si nu este important decit prin persoana care ocupa aceasta functie", scrie cotidianul Gazeta. "Cine va fi vinovat pentru inflatie si pentru esecurile economice", se intreaba editorialistii publicatiei citate.
"Este imposibil sa il extragem pe Putin din ecuatia puterii", explica analistul politic Leonid Radzihovski , in cotidianul Rossiiskaia Gazeta.
Pentru alte ziare insa, Vladimir Putin va continua sa intrupeze puterea reala din Rusia, indiferent de titlul pe care il va detine.
"Putin ca prim-ministru cu sustinerea neconditionata a majoritatii parlamentare va ramine figura dominanta de pe scena politica din Rusia, cu un aparat de stat care sa evolueze in jurul sau", apreciaza cotidianul de afaceri Vedomosti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii