Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Insula Fundu Mare ingrijita de elevi si studenti

Un grup de 20 de elevi ai Liceului Economic "Petre S. Aurelian" impreuna cu studenti ai Universitatii "Constantin Brancoveanu" au participat, ieri, la o actiune de ecologizare a Insulei Fundu Mare din Parcul Natural Balta Mica a Brailei. Actiunea face parte din proiectul "Impreuna salvam natura" realizat de Universitatea "Constantin Brancoveanu".
Voluntarilor li s-au prezentat informatii referitoare la pozitia insulei Fundu Mare in Parcul Natural Balta Mica a Brailei, mentionindu-se faptul ca este rezervatie naturala de interes international. De asemenea, specialistii Parcului le-au mai prezentat speciile de plante si animale protejate de lege si activitatile desfasurate de agentii Parcului in teren. Elevii si studentii au strins toate pet-urile si cutiile de conserve aruncate peste tot, apoi au facut o scurta excursie pina la Observatorul de supraveghere pentru a vedea daca iezerele au fost inundate. Au constatat ca seceta a fost foarte mare astfel incit cresterea nivelului Dunarii nu a fost deajuns pentru a le inunda, dupa care s-au intors in oras.
Alaturi de elevi si studenti au mai participat la actiune: asist. univ. drd. Nicoleta Carjila, asist. univ. Suzana Arghir, de la Universitatea "Constantin Brancoveanu" si biologul Mihaela Risnoveanu - consilier al compartimentului de Protectia Naturii, ing. Paul Roncea - consilier Serviciu Monitorig si ing. Gelu Gaureanu - agent de teren de la Administratia Parcului Natural Balta Mica a Brailei.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii