Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Instructiuni de fabricare a bombelor, descoperite pe site-uri teroriste

Instructiuni privind modul de fabricare a bombelor si detonare a dispozitivelor utilizind telefoane mobile circula in mod frecvent pe site-urile Internet folosite de adeptii al-Qaida, relateaza Sky News.
Ancheta a descoperit manualul de fabricare a unei bombe cu cuie si un plan detaliat care explica modul de fabricare a unui dispozitiv artizanal care poate avea efecte pe plan psihologic.
Aceasta descoperire a intervenit la citeva zile dupa ce comisarul european pentru Justitie, Franco Frattini, a promis o noua legislatie pentru a incrimina penal, pe intreg teritoriul Europei, publicarea pe Internet a instructiunilor de fabricare a bombelor.
Documentele amintesc foarte mult de atentatele cu bomba de la Londra si Glasgow, dejucate in urma cu zece zile.
Un manual de instructiuni, pentru fabricarea unei "bombe cu hidrogen" numeste acest dispozitiv o jucarie, insa include indicatii privind modul de imbunatatire a impactului exploziei principale. Ea se realizeaza pe baza unor reactii chimice, care pot fi efectuate de orice elev intr-un laborator de fizica.
Cel de-al doilea document explica, prin intermediul mai multor fotografii, etapele necesare pentru fabricarea unui dispozitiv ce poate fi detonat cu ajutorul unui telefon mobil.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii