Mergi la conţinutul principal

Instanţa superioară a decis: asistentul violator nu pleacă din închisoare

ieri, Tribunalul Brăila a admis contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva sentinţei penale din 14 octombrie pronunţată de Judecătoria Brăila • s-a respins ca nefondată cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Milcu Viorel, din executarea pedepsei închisorii de 8 ani • luna viitoare se va reanaliza situaţia juridică a condamnatului

 

Condamnatul Milcu Viorel, asistentul care a violat o minoră în spital, nu pleacă din Penitenciarul Brăila unde execută pedeapsa cu închisoarea. Ieri, Tribunalul Brăila a admis contestaţia procurorului şi a respins cererea asistentului condamnat la 8 ani închisoare pentru viol. Luna trecută, prima instanţă a admis cererea de liberare condiţionată a lui Milcu, însă acum instanţa superioară a dat câştig de cauză procurorului care a formulat contestaţie. Luna viitoare va fi reanalizată situaţia condamnatului Milcu. “Admite contestaţia formulată de contestatorul Ministerul Public -Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva Sentinţei Penale nr. 1554/14.10.2019 pronunţată de Judecătoria Brăila în dosarul penal nr. 16613/196/2019. Desfiinţează sentinţa penală atacată şi, în rejudecare: respinge ca nefondată cererea de liberare condiţionată formulată de intimatul Milcu Viorel din executarea pedepsei închisorii de 8 ani care i-a fost aplicată acestuia prin Sentinţa Penală nr. 1700/23.10.2017 pronunţată de Judecătoria Brăila, definitivă prin Decizia Curţii de Apel Galaţi din 22.02.2018. Fixează termen pentru reanalizarea situaţiei juridice a condamnatului după data de 29.11.2019. Obligă contestatorul la plata către stat a sumei de 50 lei reprezentând cheltuieli judiciare efectuate la fondul cauzei. Definitivă”, este soluţia pronunţată de Tribunalul Brăila în şedinţa din data de 19 noiembrie.

Condamnatul Milcu a mai cerut de două ori liberarea condiţionată, însă solicitarea a fost respinsă, asta până la jumătatea lunii octombrie, când Judecătoria Brăila i-a admis cererea. Asistentul are vârsta de peste 60 de ani, astfel că are unele beneficii. În faţa judecătorilor primei instanţe, condamnatul a pozat în victimă, arătând că a “suferit”, mai ales că şi-a distrus contul de pensii pentru plata daunelor stabilite de judecători. Magistraţii au arătat că Milcu s-a reabilitat cât a stat în penitenciar. Decizia s-a schimbat brusc la Tribunalul Brăila.

Reamintim că asistentul Milcu a batjocorit o minoră de 17 ani internată în spital pentru o operaţie de apendicită. Violul a fost comis în noaptea de 3 spre 4 iulie 2015, când fata a ajuns la spital.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro