Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inspectorii scolari si-au tras prime de peste 250 de milioane

In luna decembrie toti angajatii Inspectoratului Scolar Judetean au primit premieri de sarbatori in valoare totala de 261 de milioane de lei adica fiecare angajat din cei 50 ai institutiei a primit cite 5.220.000 de lei vechi, fara a se face diferenta intre categoriile de personal, se precizeaza intr-o adresa a ISJ. Inspectorul scolar general Lilliana Tudoran a spus ca banii provin din economiile la fondul de salarii anuale, respectiv posturi vacante, concedii medicale etc.
Demn de mentionat este faptul ca la inceputul lunii ianuarie, Liliana Tudoran a fost deranjata de faptul ca in ziarul nostru s-a scris ca angajatii ISJ ar fi luat tichete cadou in decembrie, sustinind ca aceasta afirmatie dovedeste lipsa de profesionalism si atitudine tendentioasa fata de Inspectoratul Scolar. "Gravitatea acestei afirmatii este lesne de intuit. Intr-o perioada de framintari sindicale ale sistemului de invatamint “cel mai citit ziar din Braila” nu face altceva decit sa manipuleze (pentru a cita oara?) opinia publica braileana, alimentind-o cu stiri menite sa sporeasca nemultumirea colegilor nostri", scria in dreptul la replica transmis ziarului nostru, pe 10 ianuarie, inspectorul general Tudoran. In articolul cu pricina se afirma ca Inspectoratul Scolar, institutie aflata in subordinea Ministerului Educatiei, a primit tichete cadou in decembrie. De fapt, la acea intilnire dintre reprezentantii Sindicatului din Invatamint si cei ai administratiei locale, avind ca scop obtinerea de tichete cadou de catre toti angajatii din scoli, presedintele SIB, Valeriu Partene, spusese ca nu este corect ca institutiile aflate in subordinea ministerului sa primeasca tichete cadou si unitatile de invatamint nu. Ideea era aceea ca Ministerul isi prevazuse deja fonduri in bugetul din 2008 pentru acordarea acestor tichete cadou pentru propriii salariati, intre care si salariatii ISJ Braila, si nu era corect ca ceilalti angajati ai ministerului, cei din scoli, sa fie trimisi pentru obtinerea acestor fonduri la ordonatorul principal de credite, adica primariile. Concret insa, Ministerul nu daduse tichete cadou salariatilor din Inspectoratul Scolar.
In ziua urmatoare celei in care ni s-a trimis dreptul la replica, la sesizarea cititorilor ca, de fapt, la ISJ s-au dat prime, am solicitat oficial date despre acest aspect. Dupa 11 zile am aflat ca angajatii inspectoratului au fost premiati fiecare cu cite 522 de lei, valoare mai mare decit aceea primita de profesorii din scoli dupa zile intregi de proteste si greva japoneza. Mai precis, primaria a putut sa le ofere dascalilor doar contravaloarea unui tichet cadou, adica 350 lei pentru fiecare angajat. Precizam ca in scoli, in luna decembrie, cadrele didactice nu au luat decit salariul lunii noiembrie, acordat la inceputul lunii decembrie, fara nici o alta recompensa financiara pentru sarbatorile de iarna, desi inspectorul scolar general Tudoran anuntase pe 3 decembrie directorii ca in unitatile scolare se vor da tichete cadou si chiar al 13-lea salariu. Cind a fost greva japoneza in sistem si am solicitat opinia inspectoratului fata de aceasta situatie, reprezentantii ISJ nu au dat nici un raspuns.
Foarte interesant este si faptul ca nu toate institutiile subordonate ministerului si-au acordat prime de sarbatori. De asa ceva nici nu a fost vorba la Casa Corpului Didactic sau la Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Psihopedagogica. Doar Palatul Copiilor a oferit celor 50 de angajati asemenea premieri, insa de valoare mult mai mica. In medie, este vorba de doua milioane pentru fiecare salariat, personalul didactic avind sume ceva mai mari, iar personalul nedidactic ceva mai mici. In schimb, salariatii ISJ si-au acordat, prin Consiliul de Administratie, prime pentru fiecare angajat in valoare de 522 de lei, care au totalizat peste 250 de milioane de lei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii