Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inspectorii Primariei fac controale la comanda

Viceprimarul municipiului, Daniela Vasiou, este de parere ca acele controale facute de catre Directia de specialitate a Primariei sint "la comanda". Ea spune ca nu primarul Constantin Cibu este cel care le comanda, ci vicele Lucian Tilea, care, in colaborare cu Directia de Cultura, Culte si Patrimoniu, verifica in special aspectele legate de patrimoniul imobiliar. "Acum, aceasta numai Directie de indrumare si control nu este. Se fac controale la comanda. Nici n-ar putea sa faca acum un control normal. Un control normal inseamna ca acei care sint inspectori sa aiba impartit orasul pe cartiere si sa fie un fel de reprezentant al municipalitatii in cartierul respectiv, sa stie tot ce se intimpla acolo, sa traga semnalul de alarma acolo unde lucrurile se intimpla fara autorizatie, unde iau alta turnura decit cea legala. Ori acum exista o intelegere, o simbioza, cum vreti sa o numiti, cu Directia de Cultura, Culte si Patrimoniu, care nu are altceva in obiectul de activitate, la vedere, decit patrimoniul imobiliar, ori mai exista si patrimoniu spiritual, de exemplu. Nu am auzit niciodata din acea directie un punct de vedere vizavi de patrimoniul de carte, de exemplu. Singurul segment pe care se merge este patrimoniul imobiliar", a spus vicele Vasioiu.
Aceasta a precizat ca primarul nu stie intotdeauna de controalele care "se comanda", dar admite ca, atunci cind Cibu le afla, se mai intimpla sa anuleze amenzile date de inspectori: "Tocmai de-aia le si iarta probabil, pentru ca a fost pus in situatii total neplacute, vizavi de niste oameni care au investit bani seriosi in imobile in care municipalitatea n-ar fi putut niciodata sa investeasca, astfel incit a fost nevoit sa stearga acele amenzi. Dar am fost de fata in diverse situatii cind am constatat ca domnul primar nu cunostea aceste lucruri. Eu l-am sfatuit, pe vremea cind mai discuta cu mine, si i-am spus "domnule primar, in orice comunitate locala, exista Corpul de control al primarului, Directia de indrumare si control trebuie sa ramina in coordonarea primarului, nu a viceprimarului"".
Intrebata fiind daca exista o baza legala pentru ca primarul sa anuleze sanctiunile date de inspectorii directiei amintite, Vasioiu a raspuns: "Nu stiu in amanunt in baza a ce au fost date amenzile, ca sa pot sti in ce baza au fost anulate. Dar banuiesc ca exista o baza legala, daca s-au petrecut astfel de lucruri si nu s-a intimplat nimic".
Amintim ca o sanctiune aplicata de Corpul de control pe care primarul a anulat-o, pur si simplu, refuzind s-o semneze, a fost cea vizind lucrarile facute de Consiliul Judetean Braila, la imobilul din Calea Calarasilor, in care functioneaza Facultatea de Inginerie. La acel moment, Corpul de control a constatat ca nu exista autorizatie pentru acele lucrari, a atentionat constructorul sa sisteze lucrarile, acesta le-a continuat si, in final, cind inspectorii primariei au aplicat o amenda, edilul-sef a refuzat sa semneze dispozitia necesara, pe motiv ca CJ o sa obtina autorizatia necesara dupa finalizarea lucrarilor.
Viceprimarul Tilea nu a putut fi contactat telefonic, ieri, pentru a-si preciza pozitia in aceasta chestiune.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii