Mergi la conţinutul principal
Pentru a avertiza lucrătorii în legătură cu efectele ”muncii la negru”,

Inspectorii ITM au descins în Piața Halelor

* acțiunea s-a derulat în cadrul Campaniei ”Viitorul tău începe azi. Meriți ca munca ta să fie recunoscută” * inspectorii de muncă vor distribui, până în luna decembrie, pliante în gări, autogări, stații de transport în comun, piețe, inclusiv în localitățile rurale din județul Brăila, precum și cu ocazia controalelor efectuate la angajatori

 

Campanie ITM de informare și conștientizare a lucrătorilor din diverse domenii de activitate derulată până la mijlocul lunii decembrie a.c. sub genericul Viitorul tău începe azi. Meriți ca munca ta să fie recunoscută. În cadrul campaniei, în ziua de 11 noiembrie a.c., inspectorii de muncă ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila (ITM) au desfășurat în Piața Halelor o acțiune de informare a lucrătorilor cu privire la consecințele sociale și economice negative pe care le produce munca nedeclarată și subdeclarată, la riscurile la care se expun atunci când acceptă să muncească ”la negru” sau ”la gri”. Inspectorii ITM au împărțit pliante în care sunt evidențiate drepturile lucrătorilor cu privire la timpul de muncă și timpul de odihnă. Totodată, le-au explicat lucrătorilor că nu trebuie să accepte munca ”la negru” sau ”la gri”.

Potrivit inspectorului șef Liviu Arhire, în perioada 28 octombrie - 17 decembrie 2021 Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila desfășoară, sub îndrumarea Inspecției Muncii, acțiunea de informare ”Viitorul tău începe azi. Meriți ca munca ta să fie recunoscută. ”Prin această acțiune de informare se urmărește creșterea gradului de conștientizare a lucrătorilor cu privire la consecințele sociale și economice negative pe care le produce munca nedeclarată și munca subdeclarată, la drepturile și obligațiile pe care le au aceștia, cât și la riscurile la care se expun atunci când acceptă să muncească ”la negru” sau ”la gri”. Inspecția Muncii a elaborat un pliant cu informații utile pentru lucrători sau potențiali lucrători, care a fost adaptat cu datele de contact ale instituției noastre”, precizează, într-un comunicat, inspectorul șef al ITM Brăila.  

Pentru ca informațiile să ajungă la cât mai multe persoane, inspectorii de muncă vor distribui, până în luna decembrie, pliante în gări, autogări, stații de transport în comun, piețe, inclusiv în localitățile rurale din județul Brăila, precum și cu ocazia controalelor efectuate la angajatori. Respectivul pliant informativ poate fi vizualizat, de asemenea, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, cât și pe pagina de Facebook a instituției.

”O persoană informată nu poate fi exploatată. Este important ca informațiile vizate de această acțiune să ajungă la cât mai multe persoane care să conștientizeze efectele negative ale muncii nedeclarate și pe viitor să spună NU muncii “la negru” sau “la gri”, a mai precizat sursa citată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro