Mergi la conţinutul principal
Război tuturor celor care practică "munca la negru"

Inspectorii ITM au dat amenzi de peste 155.000 de lei în luna februarie

* controalele au pus pe jar aproape 200 de angajatori brăileni * sancțiunile aplicate au vizat nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă, al securității și sănătății în muncă

 

Potrivit competențelor stabilite de lege, în luna februarie 2022, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila (ITM) au desfășurat mai multe acțiuni de control la aproape 200 de angajatori din municipiu și județ, acțiuni în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 155.800 lei. Sancțiunile aplicate au vizat nerespectarea prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă (RM), al securității și sănătății în muncă (SSM).

Cu ocazia efectuării controalelor, precizează reprezentanții ITM Brăila, au fost depistate cinci persoane care desfășurau muncă nedeclarată ("la negru"). Din cele cinci persoane identificate prestând muncă nedeclarată, patru nu aveau contract individual de muncă (CIM) încheiat în formă scrisă, iar o persoană presta activitate în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial.

"Pentru deficiențele constatate, au fost dispuse măsuri de remediere, cu termene de raportare la Inspectoratul Teritorial de Muncă. În toate controalele efectuate, ITM Brăila a urmărit, în permanență, conștientizarea angajatorilor și a lucrătorilor asupra importanței și necesității respectării legislației în domeniile de competență. Totodată, s-a urmărit verificarea măsurilor luate de către angajatori pentru prevenirea, gestionarea și limitarea răspândirii infecției cu noul Coronavirus (SARS-CoV-2)", ne-a precizat inspectorul-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila, Liviu Arhire.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro