Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inspectorii de munca au scos aproape 60.000 de lei din amenzi

In cursul saptaminii trecute, inspectorii de munca braileni au efectuat peste 100 de actiuni de control, ocazie cu care au aplicat sanctiuni a caror valoare se cifreaza la aproape 60.000 de lei. Cele mai mari amenzi s-au aplicat pentru sanctionarea unor abateri in domeniul sanatatii si securitatii in munca (SSM), precum si in cazul unor agenti economici care foloseau forta de munca fara forme legale de angajare. Concret, potrivit raportului de activitate, in perioada de referinta ITM Braila a efectuat 114 controale, fiind verificate in domeniul SSM firme care isi desfasoara activitati in constructii, agricultura, industrie alimentara, iar in domeniul relatiilor de munca (RM) firme cu obiect de activitate in comert, prestari servicii, comert cu materiale de constructii, precum si selectarea si plasarea fortei de munca in strainatate.
"Principalele neconformitati in domeniul RM au constat in descoperirea unor cazuri de munca fara forme legale, abatere constatata in cazul a 4 agenti economici pentru 10 persoane. Cele mai multe persoane fara forme de angajare au fost depistate la "Spartan Trade", societate care a fost amendata cu 6.000 de lei, cite 1.500 de lei pentru fiecare persoana depistata fara forme legale de angajare.
O alta abatere a constat in neinregistrarea in termen a contractelor individuale de munca, sau nerespectarea prevederilor privind munca suplimentara. Pentru abaterile in domeniul RM au fost aplicate amenzi in valoare de 23.500 de lei, din care 16.000 de lei pentru munca la negru", ne-a declarat Dumitru Vaduva, inspectorul sef al Inspetoratului Teritorial de Munca Braila. De asemenea, sursa citata a adaugat ca in domeniul SSM, in urma controalelor efectuate, au fost depistate deficiente in instruirea salariatilor cu privire la protectia muncii, precum si lipsa de proiecte tehnologice la dezmembrari de instalatii. Pentru deficientele in domeniul SSM constatate inspectorii de munca braileni au aplicat amenzi in valoare de 34.000 de lei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii