Mergi la conţinutul principal
Bilanţ ITM Brăila

Inspectorii de muncă au dat amenzi de peste 4,5 milioane de lei în anul 2020

* numai în domeniul relaţiilor de muncă, al securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 2.550 de controale la angajatori din municipiu şi judeţ * cele mai multe sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru „munca la negru”, fiind depistate 186 de persoane * alte sute de angajatori au primit sancţiuni în baza Legii 55/2020 pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei

 

 

 

Mii de controale la angajatorii din municipiu şi judeţ şi milioane de lei aduse la bugetul statului prin aplicarea sancţiunilor contravenţionale - acesta este bilanţul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Brăila pentru anul 2020.

Peotrivit inspectorului şef al ITM Brăila, Liviu Arhire, de la începutul anului şi până în luna decembrie 2020, inspectorii de muncă au efectuat numai în domeniul relaţiilor de muncă (RM) nu mai puţin de 1.480 de controale la angajatori care-şi desfăşoară activitatea pe teritoriul judeţului Brăila, în diverse domenii de activitate.

„Cu această ocazie, au fost aplicate 714 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.480.800 lei, reprezentand aproximativ 726.000 euro. Din totalul amenzilor aplicate, 2.850.000 lei reprezintă sancţiunile contravenţionale aplicate pentru munca nedeclarată (aşa-numita „muncă la negru” - n.r.), fiind identificate 186 persoane”, a precizat sursa citată.

În perioada ianuarie - decembrie 2020, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă (SSM), Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila a efectuat alte 1.070 de controale la angajatori care-şi desfăşoară activitatea în municipiu şi judeţ. Inspectorii de muncă au aplicat, cu acest prilej, alte 1.587 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 133.500 lei. Totodată, pentru remedierea deficienţelor constatate, inspectorii de muncă au dispus măsuri cu termene de raportare la ITM Brăila.

Alte acţiuni de control au fost dispuse după publicarea Legii nr. 55/2020 privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, atât în perioada stării de urgenţă, cât şi ulterior, în starea de alertă.

Astfel, inspectorii ITM Brăila au efectuat, în perioada sus-menţionată, controale la un număr de 1.275 de angajatori din municipiu şi judeţ, în colaborare cu reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) şi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Brăila. Urmare a sutelor de controale efectuate, au fost applicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 925.300 lei. Concomitent, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă au dispus măsuri de remediere a neconformităţilor, cu termene de raportare la ITM Brăila.

Potrivit inspectorului şef al ITM, Liviu Arhire, acţiunile de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei vor continua pe toată perioada stării de alertă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro