Mergi la conţinutul principal

Inspectorii de muncă au dat amenzi de aproape 200.000 de lei în luna martie

* cele mai mari amenzi au fost cele pentru muncă nedeclarată, fiind depistate șase persoane care „munceau la negru” * totodată, cele mai multe nereguli au fost depistate la firme din domeniile construcții, comerț, baruri și creșterea animalelor

 

 

 

Peste 200 de agenți economici verificați și sancțiuni de aproape 200.000 de lei. Acesta este bilanțul inspectorilor de muncă pentru luna martie a.c.

Astfel, potrivit inspectorului șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Brăila, Liviu Arhire, în luna martie a.c., inspectorii de muncă au desfășurat 119 acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă (RM) și 94 în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM) la un număr total de 213 angajatori din municipiu și județ, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 190.800 lei, pentru nerespectarea prevederilor legale. „Munca la negru” a fost, și de data aceasta, aspru pedepsită.

Menționăm că, la un număr de cinci angajatori, au fost depistate șase persoane care desfășurau muncă nedeclarată, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 120.000 lei. Cele șase persoane identificate nu aveau contract individual de muncă încheiat în formă scrisă sau prestau activitate în perioada în care aveau contractul individual de muncă (CIM) suspendat, în următoarele domenii: construcții, comerț, baruri și alte activități de servire a băuturilor și creșterea animalelor”, precizează sursa citată.

Deficiențe frecvent constatate de inspectorii ITM Brăila în timpul controalelor: primirea la muncă a unei persoane fără a avea forme legale de încadrare, persoane depistate la muncă în perioada în care aveau CIM suspendat, nerespectarea dispozițiilor privind munca suplimentară; neevidențierea timpului de muncă efectuat de salariați, neutilizarea echipamentului individual de protecție (EIP), semnalizarea riscurilor de accidentare necorespunzătoare și necomunicarea evenimentelor.

Pentru deficiențele constatate, au fost dispuse măsuri de remediere, cu termene de raportare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro