Mergi la conţinutul principal

Inspectori școlari pe trambulina demiterilor. Dați afară de actuala conducere, vor fi repuși în funcție de noul șef

• Cătălin Canciu, cel care va reveni la șefia Inspectoratului Școlar Brăila de la 1 sepembrie, susține că actualul șef, Elena Tudor, a demis recent nouă inspectori școlari doar pentru simplu motiv că au primit eticheta de ”oamenii lui Canciu”, nicidecum pe criterii de competență • în ceea ce privește faptul că un inspector apolitic este înlocuit cu un membru PNL, Canciu a comentat că în realitate Elena Tudor este ”omul lui Dragomir”, care ”primea porunci și trebuia să le ducă la îndeplinire”

 

De la 1 septembrie, noul șef al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brăila va fi Cătălin Canciu, care o va înlocui pe Elena Luminița Tudor, profesor de limba română și fost director al Liceului Teoretic ”Nicolae Iorga”. Iar printre primele lucruri pe care le va face va fi să repună în funcție nouă inspectori școlari demiși în urmă cu două săptămâni de Elena Tudor. Canciu susține că actualul șef al ISJ ar fi vrut să ”scape” de acești nouă inspectori pentru simplul motiv că ar fi primit pe nedrept eticheta de ”oamenii lui Canciu” și nicidecum pe criterii de performanță și competență.

”O să fac toate diligențele legale ca acei oameni să se întoarcă la ISJ pentru că acei oameni au fost îndepărtați doar pentru o simplă etichetă, oamenii lui Canciu, ceea ce nu este adevărat! Nu suntem colegi de partid, nu avem nici relație de familie, nici alt tip de relație. Sunt pur și simplu oameni pe care i-am găsit acolo când am ajuns eu inspector general, unii i-am promovat eu, dar cu siguranță sunt oameni de bună calitate profesională. Pe 1 septembrie o să cer votul Consiliului de Administrație privind propunerile mele și voi înainta către minister spre avizare propunerea ca să îi aduc înapoi la inspectorat”, ne-a spus acesta.

Cei nouă inspectori școlari care vor fi repuși pe funcții sunt: Daniela Condei – inspector pentru învățământ profesional și tehnic, Daniela Petre – inspector pentru proiecte educaționale, Ana Cristina Bichescu – inspector de geografie, Violeta Leoacă – inspector pentru management instituțional, Manuela Mirela Bertescu – inspector pentru istorie și discipline socio-umane, Nicolae Frîncu – inspector de matematică, Georgeta Lazăr Petrescu – inspector școlar limbi moderne, Mioara Șipoș – inspector școlar arte, Vasilica Vargă – inspector școlar învățământ special.

Precizăm că și la începutul acestui an s-a încercat înlocuirea acestora, s-au făcut demersuri la minister, însă propunerile nu au fost aprobate.

Întrebat ce părere are despre modul în care Elena Tudor a condus ISJ Brăila, Cătălin Canciu nu a dorit să comenteze prea mult. ”Nu vreau să evaluez. În afără de ranchiună... Multă, multă, răutate în modul în care a lucrat cu colegii, mai mult n-am ce să vă spun. Și nici nu vreau. Am înțeles că unul dintre inspectori, care în iarnă nu era pe lista celor propuși pentru schimbare, a fost propus acum pentru că a contrazis-o. Și de aceea a vrut să o schimbe”, ne-a declarat Canciu. În schimb, acesta a criticat-o pentru că Brăila a ratat șansa de a face parte dintr-un proiect pilot privind evaluarea digitalizată la Evaluarea Națională și Bacalaureat.

”Îmi pare rău că Brăila nu este proiect pilot în ceea ce privește evaluările digitalizate. Brăila avea șansa să fie printre județele din proiectul pilot, iar doamna inspector general a refuzat acest lucru. Și nu e corect pentru un sistem care își dorește această formă de evaluare de mult timp”, a susținut acesta.

În ceea ce privește faptul că el este președintele Organizației Municipale PNL Brăila și va înlocui de la 1 septembrie un inspector școlar general apolitic, Elena Tudor nefiind membră a vreunui partid, Canciu a răspuns: Știți cum e cu apoliticul. Eu mi-am asumat drumul acesta politic. În momentul în care te susține PSD, e mai periculos să iubești o identitate politică decât să fii, să spunem, membru al ei. Este prea puțin relavant dacă are carnet de partid sau nu. Este susținută de Dragomir și este omul PSD-ului, clar! Nu există! Ce, eu nu pot să spun mâine că nu mai sunt membru PNL, dar vin la partid zilnic? Ce se întâmplă? Eu sunt președintele organizației municipale, eu sunt un nume în PNL și am puterea în fața colegilor mei, în fața organizației, să spun „nu” când este cazul. Doamna Tudor n-a avut posibilitatea asta. Dânsa a primit doar porunci pe care trebuia să le ducă la îndeplinire”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro