Mergi la conţinutul principal

Inspectoratul Scolar Judetean reclama lipsa de implicare a unor primarii si consilii locale din judet

Inspectorul scolar general, Lilliana Tudoran, este nemultumit de faptul ca mare parte din primariile din judet nu isi trimit reprezentantii in cadrul sedintelor comitetelor de administratie ale unitatilor scolare de pe teritoriu. Acesta a declarat ieri, in cadrul comisiei consultative ce a avut loc la Prefectura, ca exista foarte multe scoli de a caror probleme reprezentantii autoritatilor locale nu s-au interesat niciodata sau, in cel mai bun caz doar sporadic, si ca acest lucru nu este normal. Aceasta a mai adaugat ca autoritatile locale ar trebui sa se implice mai repede si mai mult, deoarece, pina la 1 iunie, unitatile scolare trebuie sa prezinte planurile detaliate de activitati pentru anul scolar urmator: "Mai sint 3 luni in care in scoli ar trebui sa aiba loc activitati de igienizare, de reparatii, de aprovizionare cu combustibili. Noi am solicitat unitatilor scolare ca, pina la 1 iunie, sa ne trimita astfel de adrese cu un plan detaliat de activitati. Nu am primit pina acum decit de la Baraganu, Scortaru Nou si Tichilesti. Din aceste adrese reiese ca primarii au fost consultati in executarea acestor lucrari. S-ar dori ca pina la 1 iunie toti primarii sa fie consultati si sa se implice in aceste activitati". Lilliana Tudoran a mai adaugat ca, desi in majoritatea comunelor autoritatile se intereseaza si se implica in activitatile scolilor, sint si cazuri in care unitatile scolare sint complet neglijate: "O parte din dumneavoastra stiti de problemele cu care se confrunta scoala, din participarile pe care le aveti in consiliile de administratie. Majoritatea participati la consiliile de administratie. Dar avem multe scoli in care participarea e zero. Nu vin nici reprezentantii consiliilor locale si nici ai primariei. De exemplu, la Cuza Voda de Stancuta, reprezentantii primariei nu au fost niciodata. La Vadeni, Tataru, sint participari sporadice. Una sau doua. Scoala e a comunitatii, copiii sint ai dumneavoastra, educatia se face prin scoala atit pentru copii, cit si pentru parinti".
Inspectorul scolar judetean a mai adus in discutie si unele probleme legate de terenurile si cladirile in care isi desfasoara activitatea unitatile de invatamint preuniversitar. Mai precis, aceasta a facut referire la doua localitati - Tudor Vladimirescu si Insuratei - in care se pare ca ar fi probleme legate de instrainarea unor terenuri si imobile, fara avizul Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC): "Terenurile si cladirile in care isi desfasoara activitatea unitatile de invatamint preuniversitar fac parte din domeniul public al comunelor, oraselor si al municipiilor, sint in administrarea consiliilor locale si sint date in administrare catre consiliile de administrare ale unitatilor de invatamint. Schimbarea destinatiei se poate realiza numai cu avizul MEdC. Schimbarea fara aviz constituie infractiune si se pedepseste conform legii, iar actele de instrainare sint nule. Am fost instiintata ca laTudor Vladimirescu, cladirea veche a scolii a fost concesionata anul trecut unui SRL fara aprobarea scolii si avizul MEdC. Mai avem o situatie la Scoala nr. 1 din Insuratei, unde, din cite am aflat, terenul scolii va fi cedat unui vecin, de jur imprejurul scolii. Cred ca trebuie sa se gaseasca o metoda de rezolvare". Referitor la aspectele semnalate de Tudoran, subprefectul Mircea Fudulaiche a solicitat primarilor celor doua localitati sa se prezinte in cursul acestei saptamini cu toate documentele necesare la Prefectura, pentru a se rezolva problema.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro