Mergi la conţinutul principal

Inspectia Sanitara din MSP verifica unitatile alimentare din zona scolilor

Inspectia Sanitara din Ministerul Sanatatii face controale, intre 29 septembrie si 10 octombrie, la toate societatile comerciale din unitatile de invatamint, pentru a verifica daca este respectat ordinul privind lista alimentelor nerecomandate, a declarat, vineri, ministrul Eugen Nicolaescu.
Demnitarul a anuntat, vineri, la videoconferinta cu prefectii, ca a considerat necesar ca Ministerul Sanatatii Publice (MSP), prin reprezentantii sai in teritoriu, sa se implice activ in punerea in aplicare a Ordinul privind Lista alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor si a principiilor care stau la baza unei alimentatii sanatoase pentru copii si adolescenti, publicat, luni in Monitorul Oficial si care este in vigoare de joi.
"Ordinul este elaborat in temeiul legii pentru o alimentatie sanatoasa in unitatile de invatamint preuniversitar", a precizat ministrul Sanatatii in videoconferinta.
Ministrul Nicolaescu a precizat ca incepind din 18 septembrie, toate societatile comerciale din unitatile de invatamint au obligatia sa respecte ordinul ministrului si sa comercializeze numai produsele care respecta prevederile acestui act.
Ordinul contine doua parti, una referitoare la alimentele care se distribuie sau se comercializeaza in scoli si una referitoare la principiile care trebuie respectate si respectiv modul in care se prepara alimentele in unitatile in care copiii servesc masa, a explicat ministrul Sanatatii.
"Scopul vizat de acest act normativ este in primul rind unul educational, de creare in rindul copiilor, care sint la virsta de receptivitate maxima, a unui comportament nutritional sanatos pe termen lung. Pentru verificarea respectarii prevederilor noului act normativ, in perioada 22 - 26 septembrie, Inspectia Sanitara de Stat din MSP va pregati o actiune temetica de control care va viza verificarea respectarii prevederilor legii", a spus ministrul Eugen Nicolaescu.
El a adaugat ca obiectivele urmarite in cadrul controlului vizeaza verificarea comercializarii alimentelor in incinta unitatilor de invatamint, pregatirea meniurilor in blocurile alimentare si cantinele din incinta unitatilor de invatamint preuniversitar, cit si verificarea conformitatii alimentelor distribuite pe sistemul catering.
Masurile care vor fi luate in caz de nerespectare a dispozitiilor vor consta in retragerea de la consum a produselor neconforme, avertismente si amenzi. De asemenea, se vor prescrie termene de remediere a deficientelor constatate, urmind ca ulterior sa fie verificate prin noi actiuni de control.
Controalele vor fi realizate de catre Inspectiile sanitare de stat judetene si cea a municipiului Bucuresti, in perioada 29 septembrie - 10 octombrie, iar raportarea rezultatelor trebuie facuta pina in 14 octombrie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

Obiectiv Vocea Brailei 2022

Continutul acestui site este proprietatea SC Double P Media SRL. Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul SC Double P Media SRL

Analiza WEB