Mergi la conţinutul principal

Inspecţia Muncii s-a pus cu amenzi pe patronii de baruri din judeţ

• inspectorii de muncă au verificat, două week-enduri la rând, respectarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei • au fost aplicate 75 de amenzi contravenţionale în valoare de 58.000 de lei

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila (ITM), împreună cu poliţiştii şi jandarmii brăileni, au verificat, două week-enduri la rând, respectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 la angajatori din Brăila şi din următoarele localităţi ale judeţului: Gropeni, Însurăţei, Victoria, Berteştii de Jos, Zăvoaia, Dudescu, Colţea, Tufeşti şi Ciocile. Cei vizaţi îşi desfăşoară activitatea în domeniile “Restaurante” (cod CAEN 5610) şi “Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor” (cod CAEN 5630).

“Urmare a acestor acţiuni, au fost verificaţi 38 de angajatori şi, pentru neconformităţile constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 58.000 de lei”, precizează reprezentanţii ITM Brăila.

Dintre neconformităţile constatate de inspectorii de muncă amintim: neasigurarea triajului epidemiologic prin măsurarea temperaturii şi neafişarea la toate locurile de muncă a regulilor de conduită obligatorie pentru angajaţi şi pentru persoanele care intră în spaţiul organizat de angajator, cu privire la prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2. În alte cazuri, angajatorul nu a asigurat materiale dezinfectante pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus, iar planul de prevenire şi protecţie nu era actualizat cu măsuri de protecţie şi combatere a COVID-19.

Pentru toate aceste neconformităţi constatate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale şi au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, cu termene de raportare la ITM.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro