Mergi la conţinutul principal

Inițiativă de toată lauda a Bibliotecii Județene

* la actuala ediție a Târgului de Carte, instituția brăileană a oferit gratuit publicului cititor câteva zeci de volume consacrate istoriei, artei și culturii brăilene

 

Este îndeobște știut că nu toți iubitorii de literatură și artă, de istorie și nu numai, despre Brăila și cu autori brăileni, au posibilitatea să participle la lansările de carte ale Bibliotecii Județene “Panait Istrati”. Ca să nu mai vorbim de prețurile foarte mari, azi, ale cărților, plus că nu găsești în cele 2-3 librării din oraș rafturi pline cu autori brăileni. De aceea, este de apreciat ideea Bibliotecii Județene ca (în premieră) la recentul Târg de Carte de pe strada Mihai Eminescu să fie distribuite gratuit (!) publicului vizitator câteva zeci de volume. De mare valoare și ale unor autori consacrați, privind istoria, evoluția economică, arta și cultura Brăilei. “Erau «capete de tiraj» din zestrea bibliotecii, editate de «Proilavia», și era păcat ca ele să zacă prin depozite. Iar faptul că am expus lucrări ale colegilor noștri de la Biblioteca Județeană «V.A.Urechia» din Galați îl considerăm un gest de bună vecinătate și colaborare în domeniul nostru de activitate”, ne-a declarat Dragoș Neagu, directorul prestigioasei instituții de cultură brăilene.

Noi încheiem cu felicitări pentru această inițiativă, menită să ne facă să uităm o clipă de internet, în favoarea, plăcerea și beneficiul enorm al cititului, ca act de cultură și educație.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro