Ţeapă prin metoda «dezinsecţia». Este o nouă formă de înşelăciune pusă la cale de indivizi rămaşi încă necunoscuţi. Zilele trecute, un brăilean de 53 de ani, care locuieşte pe strada Hipodrom, la bloc A 16 a primit, în plină zi, vizita unor falşi lucrători de la dezinsecţie. Nu s-a gândit niciun moment că are de-a face cu infractori şi le-a permis accesul în locuinţă, ceea ce l-a costat scump.
Astfel, în ziua de 20 aprilie, brăileanul Ion L. a sesizat la Poliţie, prin apel 112, faptul că doi indivizi necunoscuţi i-au sustras bani din locuinţă. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, au efectuat primele cercetări şi au stabilit că, la ora 12.30, cei doi bărbaţi s-ar fi prezentat la uşa imobilului victimei. "Sub pretextul prestării de servicii de dezinsecţie, cei doi ar fi pătruns în casă şi i-ar fi sustras 200 de euro şi 620 de lei. În cauză a fost întocmit dosar penal şi sunt continuate cercetările pentru identificarea suspecţilor şi recuperarea prejudiciului", a precizat agent şef adj. Camelia Bucur din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Cazul ne-a fost sesizat şi de un cititor al cotidianului nostru, care ne-a vorbit şi despre problemele medicale cu care se confruntă partea vătămată. Vecinul celui lăsat fără bani a relatat că indivizii aveau un vermorel cu ei (aparat portabil pentru stropitul grădinilor, cu substanţe care distrug paraziţii) şi au intrat în blocul A16, pozând în oameni cu bune intenţii. "Au bătut din uşă în uşă, în speranţa că le pică în plasă cineva. Din nefericire d-nul Ion, în vârstă de aproximativ 50 ani, fiind pensionat pe caz de boală şi rămânând cu grave probleme de mobilitate în urma unui vaccin cu mulţi ani în urmă, i-a primit pe aceşti indivizi în casă şi a fost jefuit de 2.000 lei".
Atenţie la vizitatorii nepoftiţi
Pentru a nu cădea victime ale acestui tip de infracţiune, poliţiştii atrag din nou atenţia cetăţenilor să fie foarte atenţi când un necunoscut le bate la uşă. Dacă persoana se prezintă într-o calitate oficială, oamenii trebuie să solicite legitimaţia de serviciu şi să reţină datele de pe document. În niciun caz, nu trebuie permis accesul în casă unor necunoscuţi, chiar dacă spun că sunt de la anumite instituţii. "Dacă aţi fost înşelaţi, anunţaţi de îndată Poliţia, apelând numărul de urgenţă 112 sau dispeceratul Poliţiei Municipiului Brăila, la numărul 0239/616.000, relatând cât mai multe detalii privind infractorii (fizionomie, aspect vestimentar, autoturisme folosite ş.a.)", recomandă poliţiştii.