Mergi la conţinutul principal

Infractorii și jandarmii. 599 de infracțiuni înregistrate anul trecut

* jandarmii au prezentat bilanțul pe anul trecut și au arătat că au fost aplicate 5.507 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.829.410 lei * pe parcursul anului 2021, au fost înregistrate 599 de infracțiuni cu 601 persoane depistate, din care 99 de infracțiuni constatate de patrulele de jandarmi, iar celelalte de patrule mixte

 

 

 

Sute de infracțiuni constatate de jandarmi în timpul activităților desfășurate în cursul anului trecut. Jandarmii au arătat, în cadrul bilanțului de activitate din anul 2021, că au fost înregistrate 599 de infracțiuni cu 601 persoane depistate. Agenții constatatori ai inspectoratului au aplicat 5.507 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 1.800.000 lei.

Potrivit comunicatului transmis de la Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Brăila, la data de 17 ianuarie, la sediul unității, s-a desfășurat evaluarea activității și a rezultatelor obținute de jandarmi în anul 2021. Din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a participat colonel Gheorghe-Marian Brâncoveanu, adjunct al inspectorului general, activitatea desfășurându-se în sistem de videoconferință cu eșalonul superior.

Evenimentul a avut loc într-un cadru restrâns, la sediul inspectoratului județean, cu respectarea normelor sanitare, în prezența prefectului județului Brăila, Florin Dobrescu, și a reprezentanților structurilor teritoriale cu care jandarmii  colaborează. “A fost prezentat raportul sinteză al evaluării activităților pentru domeniile de ativitate din cadrul unității, rezultatele obținute în anul 2021, iar la final, obiectivele, sarcinile și atribuțiile, precum și prioritățile pentru anul 2022. Un segment important al activității în perioada analizată, ca urmare a Hotărârilor de Guvern privind prelungirea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia, l-au constituit organizarea, planificarea și executarea misiunilor date în competență pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pentru asigurarea continuității actului de comandă au fost scoase la concurs, prin recrutare din rândul personalului M.A.I., 8 funcții de conducere, inclusiv funcția de inspector șef al I.J.J. Brăila, încadrată în data de 18.10.2021 de col. Albăceanu Nicolae – Iulian, dar și funcția de prim-adjunct al inspectorului șef al I.J.J. Brăila, încadrată la data de 25.12.2021 de col. Paraschiv Nicolae Gabriel”, au arătat reprezentanții jandarmeriei Brăila.

 

Misiunile jandarmilor

În anul precedent, jandarmii brăileni au executat 155 de acțiuni de intervenție, din care 94 de intervenții pentru aplanarea unor conflicte și 61 de intervenții pentru rezolvarea altor situații. Un obiectiv prioritar stabilit la nivelul Imspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, au arătat reprezentanții instituției, a fost reprezentat de creșterea gradului de siguranță al elevilor, personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta, zona adiacentă și pe traseele de deplasare în zona unităților de învățământ preuniversitar și grădinițe aflate în aria de competență. “Pe parcursul anului 2021, au fost înregistrate 599 de infracțiuni cu 601 persoane depistate, din care 99 de infracțiuni constatate de patrulele de jandarmi, iar celelalte de către patrule mixte. Agenții constatatori ai inspectoratului au aplicat 5.507 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.829.410 lei. Totodată, a fost asigurată paza pentru un număr de 19 obiective. Prevenirea faptelor antisociale a jucat un rol important în activitatea desfășurată de jandarmi, pe parcursul anului trecut. În acest sens, au fost desfășurate 223 de acțiuni de prevenire a  manifestărilor antisociale deviante, prevenirea delicvenței juvenile, prevenirea violenței în școli și a violenței intrafamiliale, conștientizarea incidenței consumului de alcool, droguri și tutun în rândul tinerilor, precum și activități de prevenire a răspândirii virusului Sars-CoV-2.

Realizările și nivelul de operativitate și profesionalism atinse ne obligă să ne aplecăm și mai mult asupra problemelor și neajunsurilor care pot fi previzionate în scopul eliminării acestora sau remedierii încă din fază incipientă”, se arată în comunicatul transmis de la jandarmeria Brăila.

Inspectorul șef al I.J.J. Brăila, col. Albăceanu Nicolae Iulian, a dat asigurări că și în acest an jandarmii brăileni vor fi parteneri de încredere pentru instituțiile cu care cooperează, dar și pentru cetățeni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro