Mergi la conţinutul principal

InfoCons vă informează: Cum alegem apa din comerț?

• pe eticheta ambalajului de apă potabilă (PET), consumatorii vor găsi informații esențiale, conform reglementărlor și standardelor în vigoare • pe baza acestor informații, putem alege apa care ni se pare cea mai potrivită pentru consum

 

InfoCons - Asociația pentru Protecția Consumatorilor ne prezintă modul în care putem alege apa la PET, aflată din abundență pe rafturile supermarketurilor.

Astfel, pe eticheta ambalajului unei ape potabile, trebuie să găsiți următoarele informații esențiale, conform reglementărilor și standardelor în vigoare:

1. Numele produsului: numele specific al apei potabile, care poate include și adăugiri, cum ar fi „apă minerală”, „apă purificată”, „apă de izvor” etc.

2. Sursa apei: informații despre sursa apei, precum „apă de la izvor natural”, „apă de la robinet tratată” sau „apă purificată prin osmoză inversă”.

3. Informații nutriționale: valorile nutriționale pot include conținutul de minerale și substanțe chimice, precum: calciu, magneziu, sodiu, potasiu și orice alte informații relevante despre compoziția apei.

4. Conținutul mineral: unele ape potabile pot afișa conținutul lor mineral pe etichetă, indicând cantitățile de minerale precum: calciu, magneziu și altele.

5. Producătorul: numele și informațiile de contact ale producătorului sau a companiei care îmbuteliază apa.

6. Data de expirare sau termenul de valabilitate: data la care apa își pierde calitățile, fiind recomandat să nu fie consumată după această dată.

7. Instrucțiuni de stocare: recomandări privind condițiile optime de stocare a apei pentru menținerea calității sale.

8. Informații de siguranță: avertizări sau instrucțiuni speciale pentru manipularea și utilizarea apei potabile în condiții de siguranță.

9. Etichetă eco-friendly: informații despre caracteristicile de sustenabilitate ale ambalajului, cum ar fi dacă este reciclabil sau biodegradabil.

10. Numărul de lot și codul de bare: informații pentru urmărirea și identificarea lotului și a producției, pentru a asigura calitatea și siguranța produsului.

11. Eventuale avertizări sau recomandări speciale: informații suplimentare, cum ar fi avertizări pentru alergeni, instrucțiuni speciale de consum sau alte recomandări relevante.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro