* asta ni se spune într-o sesizare, doar medicii și asistenții fiind cei care beneficiază de combinezoane atunci când intră în contact cu suspecți de coronavirus * mai mult, tot în sesizare se susține faptul că infirmierelor le e frică să vorbească despre acest lucru, de teamă să nu fie date afară * managerul Spitalului Județean, dr. Delia Râșnoveanu, neagă toate acuzațiile
”Vreau să vă aduc la cunoștință o situație foarte gravă ce se întâmplă la Spitalul 3 din Brăila”. Așa își începe sesizarea un brăilean care a dorit să își protejeze identitatea. Potrivit acestuia, infirmierele care lucrează în corpul B al Spitalului Județean (Spitalul 3) și intră în contact cu suspecții de COVID-19 nu ar primi echipamente de protecție, doar medicii și asistentele fiind cei care beneficiază de acestea.
”Infirmierele se duc în fiecare zi la Spitalul 3 cu frica în sân. Doctorii și asistentele primesc costume de protecție, infirmierele nu. Și mi se pare foarte grav pentru că și infirmierele intră în contact cu suspecții de COVID-19. Oamenii aceștia au și ei familii acasă pe care trebuie să le protejeze”, ne-a spus autorul sesizării.
Mai mult, în sesizare ni se spune că infirmierelor le este teamă să raporteze aceste lucruri conducerii, de teamă să nu rămână fără loc de muncă.
Contactată de redactorii ”Obiectiv”, managerul Spitalului Județean de Urgență Brăila, dr. Delia Râșnoveanu, a negat categoric toate aceste acuzații.
”Toată lumea are echipament de protecție. Se îmbracă în cosmonaut când se duc acolo. Nu este nimic adevărat, absolut toată lumea are costum. Despre faptul că își pierd locul de muncă dacă reclamă acest lucru... să fim serioși! Nu e nimic real din toată povestea asta. Chiar o să fac verificări să văd dacă sunt probleme. Dar știu că le-am dat echipamente. N-au ce face cu el, au o grămadă”, ne-a declarat managerul unității spitalicești.
Reamintim că Spitalul 3 a devenit Spital suport COVID-19 iar acolo ajung toți suspecții de coronavirus care suferă și de alte comorbidități.