Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Infirmierele bulgare si medicul palestinian, condamnati la moarte de tribunalul din Libia

Justitia libiana i-a condamnat la moarte, marti, pe cele cinci infirmiere bulgare si pe medicul palestinian acuzati de infectarea deliberata cu virusul HIV a citorva sute de copii libieni, relateaza AFP.
In sala de tribunal din Tripoli, inculpatii au izbucnit in lacrimi in momentul pronuntarii verdictului si au fost scosi din sala la incheierea infatisarii, care a durat foarte putin timp.
In fata tribunalului, familiile copiilor bolnavi sau decedati din cauza SIDA au sarbatorit sentinta dansind si cintind.
Avocatul infirmierelor, Othmane al-Bizanti a fost agresat de membrii familiilor victimelor, in momentul in care s-a prezentat in fata tribunalului, politia fiind nevoita sa traga in aer focuri de avertisment pentru a-l elibera.
Verdictul era asteptat cu nerabdare de comunitatea internationala, in special de Uniunea Europeana, care cere eliberarea acuzatilor pe care ii considera nevinovati.
Cei sase inculpati, incarcerati de sapte ani, au fost condamnati la moarte in mai 2004, dar Curtea Suprema libiana a cerut rejudecarea dosarului, intr-un nou proces inceput in mai 2006.
Procuratura a cerut pedeapsa capitala impotriva tuturor inculpatilor, la ultima audiere din 4 noiembrie, in cadrul careia acuzatii, incarcerati din februarie 1999, au pledat din nou nevinovati, exprimindu-si solidaritatea fata de familiile victimelor, intr-un mod similar cu cel al Bulgariei.
Apararea ceruse includerea in dosar a faptului ca acuzatii fusesera torturati, precum si a unui raport realizat de experti, potrivit caruia cauzele epidemiei de SIDA din spitalul din Benghazi ar fi fost conditiile precare de igiena.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii