Infecţia cu «West Nile», confirmată la încă două brăilence | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Infecţia cu «West Nile», confirmată la încă două brăilence

• este vorba despre o tânără de 28 ani, internată la Spitalul “Victor Babeş” din capitală, şi despre o femeie de 41 ani, internată la secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila • cazurile au fost confirmate vineri de către Institutul Cantacuzino, iar Direcţia de Sănătate Publică Brăila a înştiinţat autorităţile locale, potrivit procedurii

 

Numărul infecţiilor cu virusul “West Nile” este în creştere la nivelul judeţului Brăila. Ieri, Institutul Cantacuzino a mai confirmat cele două cazuri aflate la nivel de suspiciune, săptămâna trecută.

Ambele persoane sunt din Brăila. Una dintre ele are 28 ani şi, în prezent, este internată la Spitalul Clinic “Victor Babeş” din capitală, întrucât mai are şi alte probleme de sănătate. Cealaltă femeie, în vârstă de 41 de ani, a fost internată la secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, având stare febrilă. În prezent, starea ei este bună, punându-se în discuţie externarea sa.

Şi la nivel naţional, infecţiile cu virusul “West Nile”, transmis prin înţepătură de ţânţar, s-au înmulţit. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, în perioada 9 mai – 15 septembrie 2017, au fost înregistrate 39 de cazuri de infecţie cu acest virus, din care 8 s-au soldat cu deces: 4 persoane în Bucureşti şi câte o persoană în judeţele Brăila, Buzău, Olt şi Ialomiţa. De menţionat că cele două cazuri de infecţie confirmate, vineri, de Cantacuzino, nu se regăsesc în statistica INSP, momentan. Putem spune cu certitudine că numărul românilor infectaţi cu “West Nile” a ajuns la cel puţin 41, urmând ca acesta să stagneze sau să mai crească în următoarea informare a INSP pentru săptămâna în curs.

Cazurile s-au înregistrat la următoarele grupe de vârstă: 1 caz la grupa 15-19 ani, 1 caz la 20-29 ani, 4 la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 la 50-59 ani, 10 la 60-69 ani, 11 la 70-79 ani şi 7 cazuri la persoane trecute de 80 de ani. Din totalul persoanelor infectate prin înţepătură de ţânţar purtător de virus, 25 sunt bărbaţi, iar 14 femei.

 

Recomandările specialiştilor

pentru brăileni sunt următoarele: să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă prin montarea plaselor de protecţie la ferestre, să utilizezee substanţe insecticide în locuinţă şi în jurul acesteia, să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei şi să îndepărteze recipientele de apă stagnantă şi gunoiul menajer.

Reamintim că, la nivelul judeţului Brăila, o femeie a murit pe 15 august, din cauza infecţiei cu virusul “West Nile”. Aceasta avea 52 de ani şi a ajuns la spital cu meningită. A fost internată la secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, însă, din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. Acesta a fost singurul deces înregistrat în acest an la Brăila, cauzat de “West Nile”.

La începutul lunii septembrie, Direcţia de Sănătate Publică a anunţat două suspiciuni de infecţie cu virusul transmis de ţânţar, care s-au infirmat la analizele de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Pe 13 septembrie, DSP Brăila a mai trimis la capitală alte două probe pentru confirmarea sau infirmarea infecţiei, fiind vorba despre cele două cazuri confirmate, vineri, de către Cantacuzino. Pe 15 septembrie, DSP a înştiinţat autorităţile locale de confirmarea infecţiei la o altă persoană: o brăileancă în vârstă de 62 ani. Aceasta a fost internată la Spitalul Judeţean. Cum evoluţia stării de sănătate a fost una favorabilă, femeia a fost externată şi se afla deja acasă în momentul în care au sosit rezultatele de la Bucureşti.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro