Mergi la conţinutul principal

Infanteriștii marini de la Flotila Fluvială participă la cel mai mare exercițiu multinațional la Marea Baltică

• 19 aliați NATO, o țară parteneră (Suedia), 50 de nave, peste 45 de avioane și 6.000 de militari participă la Exercițiul multinațional BALTOPS 23 • este cel mai mare exercițiu organizat, în nordul Europei, de Alianța Nord-Atlantică, în colaborare cu Comandamentul Militar al SUA din Europa

 

Forțele Navale Române participă, în această perioadă, cu un detașament de infanteriști marini din cadrul Regimentului 307 Infanterie Marină (aparținând Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”) și cu ofițeri de stat major de marină la Exercițiul multinațional BALTOPS 23, cel mai mare exercițiu organizat, în nordul Europei, de Alianța Nord-Atlantică, în colaborare cu Comandamentul Militar al SUA din Europa. Secvențele de instruire întrunită se desfășoară în zona Mării Baltice, în teren și în spațiul aerian al Germaniei, Poloniei, Estoniei, Letoniei și Lituaniei.

BALTOPS este un exercițiu anual care urmărește întărirea interoperabilității dintre aliații NATO, pentru a descuraja orice agresiune regională și pentru a dezvolta relațiile dintre participanți. 19 aliați NATO, o țară parteneră NATO (Suedia), 50 de nave, peste 45 de avioane și aproximativ 6.000 de militari participă, până pe 16 iunie, la cea de-a 52-a iterații a Operațiilor Baltice 2023 (BALTOPS 23).

Infanteriștii marini români de la Regimentul 307 Infanterie Marină sunt integrați în structurile operaționale ale exercițiului, împreună cu militari din Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, SUA, Suedia și Turcia, pentru a executa acțiuni militare specifice operațiilor amfibii. Militarii români au plecat la BALTOPS 23 cu o aeronavă militară și se vor întoarce în țară vineri, 16 iunie, după terminarea exercițiului. Participarea militarilor din Forțele Navale Române la Exercițiul BALTOPS 23 contribuie la creșterea nivelului de instruire al acestora, precum și la promovarea profesionalismului militarilor români și a imaginii Armatei României în plan internațional, precizează surse din cadrul Forțelor Navale Române.

Tot în această perioadă, Forțele Navale Române contribuie la eforturile NATO și UE de asigurare a securității europene cu Fregata „Regele Ferdinand”, care este dislocată în Marea Mediterană la Operația IRINI desfășurată de Uniunea Europeană, cu detașamentul de infanteriști marini care participă la BALTOPS 23 în Marea Baltică, precum și cu ofițeri de stat major în comandamente NATO și UE din Marea Britanie, Turcia, Spania, Portugalia, Italia și Germania.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro