• managerul unităţii sanitare de pe Calea Călăraşilor a cerut şi a obţinut aprobarea consilierilor locali pentru folosirea unor bani din bugetul spitalului pentru proiectul inelului de incendiu • deşi banii erau prevăzuţi pentru amenjarea curţii interioare, şeful spitalului a renunţat, momentan, la această idee • banii sunt necesari lucrărilor de mărire a debitului apei care ajunge la unitatea sanitară, pentru ca inelul de incendiu să poată funcţiona cum trebuie
La Spitalul de Psihiatrie “Sfântul Pantelimon” din municipiu va fi construit un inel de incendiu, susţine managerul Bogdan Criţă. Pentru acest proiect, dar şi pentru un altul ce vizează montarea unor aparate de aer condiţionat, unitatea sanitară va renunţa la amenajarea curţii interioare, iar cu acei bani vor fi realizate cele două proiecte. Schimbarea destinaţiei banilor a fost aprobată în ultima şedinţă din cadrul Consiliului Local Municipal. De menţionat că Marian Fusea, consilierul local PNL, nu a participat la vot.
Pentru ca inelul de incendiu să fie realizat, sunt necesare nişte lucrări de mărire a debitului de apă, ceea ce presupune mărirea diametrului ţevilor. Proiectul a stârnit discuţii, în sensul că dr. Cristian Pricop, consilier PNL, a cerut detalii privind lucrările ce urmează a fi efectuate la Spitalul de Psihiatrie, deoarece în documente era stipulat “Branşament apă hidrant DN 110 şi Refacere carosabil”. “Domnule manager, am citit modificarea de anexă şi am găsit acolo un articol în care se spunea «Branşament apă şi reparaţii carosabil». Voiam să vă întreb: Spitalul de Psihiatrie nu are branşament apă? Dacă are branşament, ce se întâmplă? Se face altul nou sau se repară cel vechi? Şi la «Reparaţii carosabil», ce se întâmplă? E în curtea spitalului, în afara spitalului? Sunt aspecte care nu sunt clarificate acolo”, a fost intervenţia consilierului Pricop. La aceste întrebări i-a răspuns managerul unităţii spitaliceşti, Bogdan Criţă. “Este vorba de lucrarea pentru inelul de incendiu, care este în derulare în acest moment, în curtea spitalului. Pentru asigurarea debitului necesar de apă este nevoiede o lucrare care să mărească debitul de apă actual. În acest sens, lucrarea va fi făcută cu CUP Dunărea, pentru că este singurul utilizator şi administrator al reţelelor din oraş. Lucrarea va presupune o investiţie în mărirea diametrului ţevilor care aduc apă la spital şi care se va face pe domeniul public de către CUP Dunărea”, a fost răspunsul lui Criţă.
Pentru că dr. Cristian Pricop a mai adresat câteva întrebări suplimentare, a intervenit primarul Marian Dragomir. Edilul a spus că aceste discuţii trebuie purtate în cadrul comisiilor, şi nu în şedinţele CLM. “Discuţii de natură tehnică trebuie să aibă loc în comisii, nu în şedinţă. Dacă cineva nu oferă informaţii, vă rog să mă anunţaţi”, a comentat Dragomir.
Pentru realizarea inelului de incediu, managerul Spitalului de Psihiatrie a renunţat la amenajarea curţii interioare, proiect estimat la 100.000 lei. Astfel, suma s-a împărţit: 50.000 lei pentru lucrările de mărire a debitului apei, iar cealaltă jumătate de 50.000 lei va fi folosită pentru montarea unor aparate de aer condiţionat în unitatea sanitară.