Industria pariuri online a înregistrat creșteri spectaculoase în ultimul an | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Industria pariuri online a înregistrat creșteri spectaculoase în ultimul an

Industria jocurilor de noroc online a înregistrat creșteri spectaculoase în ultimul an, în contrast cu pierderile suferite de operatorii offline din cauza restricțiilor impuse pentru limitarea  răspândirii coronavirusului.

În contextul în care agențiile terestre au fost închise pentru câteva luni, sau au funcționat la capacitate redusă, cu reguli de distanțare stricte, o mare parte dintre cei care obișnuiau să parieze offline și-au deschis conturi la casele de pariuri de pe Internet și la cele mai bune cazinouri online din România.

Potrivit unui studiu realizat recent, piața jocurilor de noroc a înregistrat o creștere importantă în intervalul 1 aprilie 2020 – 1 iulie 2021.  În fapt, s-a respectat tendința din ultimii ani, dar într-un ritm accelerat. Din 2009 până în 2019, valoarea acestei piețe s-a dublat. În urmă cu doi ani, în domeniu activau 790 de firme, cu cifră totală de afaceri de 9,3 mld. La nivel mondial, creșterea a fost de la 58,9 miliarde de dolari la 66,7 miliarde de dolari în primul an de pandemie.

Taxe și impozite de aproximativ 600 de milioane de euro

În 2020, în industria de gambling erau 45.000 de angajați, de două ori mai mulți decât în 2015 (23.000 de angajați) și cu 28.000 mai mulți decât în anul 2012.

Astfel, prin taxele și impozitele plătite, sectorul jocurilor de noroc contribuie anual la bugetul de stat cu aproximativ 600 de milioane de euro. Cifra a fost dată publicității de Romslot, Romanian Bookmakers, Rombet și Asociația Organizatorilor și Producătorilor de Jocuri de Noroc din România (AOPJNR). Mai important decât valoarea contribuției este faptul că și gradul de colectare este de peste 99%.

Anul 2015 a fost de referință în ceea ce privește beneficiile avute de statul român de pe urma dezvoltării pariurilor sportive și jocurilor de cazino. Atunci, s-a înființat Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc (ONJN) și s-a schimbat legislația, mediul fiind complet reglementat. Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc acordă licențele pentru operatori, în urma unei analize amănunțite a dosarelor. De asemenea, autoritatea statului poate interveni în cazul în care apar anumite probleme între un operator și client, indiferent dacă e vorba despre pariuri online, jocuri de cazino, poker sau loterii.

25%  dintre bărbații români joacă la pariuri sau cazino

În același timp, s-a constatat că numărul românilor care apelează la jocurile de noroc este într-o creștere continuă. Potrivit unui studiu realizat de GFK România, 15% din totalul populației de peste 18 ani jucase cel puțin o dată la jocuri de noroc în ultimul an. Elocvent este că 25% dintre bărbați jucaseră cel puțin o dată la pariuri sau la cazino. Pe segmentul feminin, procentul era de 7%.

Profilul jucătorului constant: bărbat cu vârsta între 18 și 24 de ani, necăsătorit, nivel mediu de educație, cu venit mediu, din mediul urban. Întrebați ce anume îi motivează să își deschidă cont la un operator de jocuri de noroc, 87% din respondenți au spus că o fac pentru a se distra.

Pe fondul creșterii industriei, în ultimii cinci ani, trei fonduri de investiții importante, au alocat peste 500 milioane de euro pentru piața de pariuri și de jocuri de noroc din România. „Pariul” a fost justificat tocmai prin acest apetitul tot mai mare al românilor pentru astfel de activități care oferă și posibilitatea de a obține câștiguri, pe lângă divertisment. În plus, cele mai multe companii din domeniu sunt profitabile, unele cu marje nete de peste 10%. Creșterea va continua și în perioada următoare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro