Mergi la conţinutul principal

Industria braileana a mai dat un pas inapoi

In luna iulie a. c., productia industriala realizata de unitatile economice de profil din judetul Braila s-a situat cu 10, 6 % peste nivelul realizarilor din luna precedenta, informeaza Directia Regionala de Statistica Braila (DRS). Cu toate acestea, rezultatele obtinute de firmele brailene in primele sapte luni ale lui 2007 nu ne fac nicidecum cinste. Astfel, in perioada 1 ianuarie - 31 iulie a. c., productia industriala autohtona a scazut cu 2,6 % fata de aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care, la nivel national, s-a realizat o crestere economica medie de 6,3 %. Rezultate notabile s-au semnalat in industria extractiva braileana (de 27,5 %) si in industria de producere a energiei electrice, termice, gaze si apa (54,7 %).
Pe de alta parte, cifra de afaceri totala a intreprinderilor brailene cu activitate principala de industrie a fost, in primele sapte luni ale anului, cu aproape 18 procente mai mare fata de ianuarie - iulie 2006, precizeaza sursa citata. Cresteri s-au inregistrat, de asemenea, in domeniul constructiilor montaj: aproape 120 % in perioada ianuarie - iulie 2007, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu