Mergi la conţinutul principal

Industria braileana, la pamint

Potrivit Directiei Regionale de Statistica Braila (DRS), productia industriala realizata in luna august 2008 de un esantion reprezentativ de unitati economice cu profil industrial din judet s-a situat cu 11% sub nivelul realizarilor din luna iulie. Scaderi semnificative s-au inregistrat in industria de producere a energiei electrice, termice, gaze si apa (77%), precum si in industria extractiva (circa 33 procente). Totodata, in perioada 1 ianuarie - 31 august 2008, productia industriala realizata de firmele autohtone de profil a scazut cu 12,4% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, in conditiile in care, la nivel national, statisticienii au constatat o crestere globala de aproape 5 procente. Mari scaderi ale productiei s-au inregistrat in industria de producere a energiei electrice, termice, gaze si apa (circa 58 procente) si in industria prelucratoare (7,3%), iar cresteri in industria extractiva (15 procente).
In schimb, cifra de afaceri totala a intreprinderilor brailene cu activitate principala de industrie a fost, in august 2008, cu 55,7% mai mare decit cifra de afaceri din august 2007, precizeaza DRS.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu