Mergi la conţinutul principal

Industria braileana a inregistrat o scadere de 12,6 procente

Oficial, Braila este codasa intre judetele tarii, in ce priveste realizarile economice. Potrivit Directiei Regionale de Statistica Braila, in luna iunie 2008, productia industriala realizata de un esantion reprezentativ de unitati economice de profil din judet s-a situat cu aproape doua procente sub nivelul realizarilor din luna mai si cu 22,2% sub cele obtinute in luna iunie 2007. Scaderi semnificative, de peste 80%, s-au inregistrat in industria de producere a energiei electrice, termice, gaze si apa, dar si in industria prelucratoare (-16,5 %) si extractiva. Dar lucrurile stau chiar si mai rau. In perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2008, productia industriala realizata de firmele autohtone a scazut cu 12,6 % fata de aceeasi perioada a anului trecut, asta in conditiile in care, la nivel national, s-a inregistrat o crestere deloc neglijabila de 5,9 procente. Industria de producere a energiei electrice, termice, gaze si apa braileana a dat inapoi cu 50% fata de primul semestru al anului trecut, urmata de industria extractiva, cu 36,5% si de cea prelucratoare (8,4%).
Brailenii se pot, insa, lauda cu cifra de afaceri. Potrivit sursei citate, cifra totala a intreprinderilor brailene cu activitate principala de industrie, realizata pe un esantion de unitati de profil, a fost, in iunie a. c., mai mare cu 60,5% fata de cifra de faceri realizata in luna mai si cu 55,6 % mai mare fata de cea din iunie 2007. In primul semestru al anului, cifra de afaceri a firmelor brailene cu profil industrial a crescut cu 4,8 procente, fata de aceeasi perioada a anului trecut, spun statisticile.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu