Mergi la conţinutul principal

Individul condamnat pentru ultraj, după ce a atacat cu o substanță chimică un polițist și un jandarm, a cerut liberarea condiționată

la data de 24 mai, la Judecătoria Brăila s-a respins cererea de liberare condiționată formulată de persoana privată de libertate O. Doru și s-a dispus eliberarea la termenul de executare a pedepsei • anul trecut, magistrații Judecătoriei Brăila l-au condamnat pe inculpat la o pedeapsă rezultantă de un an și 10 luni închisoare, ce se va executa în regim de detenție • procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului pentru infracțiunea de ultraj, după ce, în ianuarie 2022, a atacat un polițist și un jandarm, cărora le-a aruncat o substanță chimică în față

 

Condamnat la o pedeapsă cu închisoarea, după ce a aruncat cu o substanță chimică în față unui polițist și unui jandarm, aflați în misiune, brăileanul O. Doru vrea să fie lăsat în libertate. Acesta a cerut liberarea condiționată, însă la prima instanță i s-a respins cererea. Acesta a formulat contestație la Tribunalul Brăila și termenul de judecată a fost stabilit pentru data de 20 iunie.

Soluția dispusă de Judecătoria Brăila, în data de 24 mai: “Respinge cererea de liberare condiționată formulată de persoana privată de libertate O. Doru. În temeiul art. 587 alin. 2 Cod procedură penală, dispune eliberarea la termenul de executare a pedepsei. Obligă persoana privată de libertate la plata sumei de 150 de lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare pentru petentul O. Doru și Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila”.

În iunie anul trecut, magistrații Judecătoriei Brăila l-au condamnat pe inculpatul O. Doru la o pedeapsă rezultantă de un an și 10 luni închisoare, ce se va executa în regim de detenție. Individul a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de ultraj, după ce în ianuarie 2022 a atacat un polițist și un jandarm, cărora le-a aruncat o substanță chimică în față. Polițistul a suferit un traumatism ocular cu arsură chimică. “Condamnă pe inculpatul O. Doru la o pedeapsă de 1 (un) an și 6 (șase) luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj (faptă din data de 29.01.2022, persoană vătămată O. G. V.). Condamnă pe inculpatul O. Doru la o pedeapsă de 1 (un) an închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj (faptă din data de 29.01.2022, persoană vătămată C. M.). Contopește pedepsele stabilite, urmând ca inculpatul O. Doru să fie condamnat la o pedeapsă rezultantă de 1 (un) an și 10 (zece) luni închisoare, ce se va executa în regim de detenție. Deduce din durata pedepsei stabilite prin prezenta hotărâre, perioada în care inculpatul a fost reținut și arestat preventiv de la data de 09.02.2022 la zi”, este soluția pronunțată la data de 27 iunie 2022 de Judecătoria Brăila.

În cauză s-a formulat apel, însă ulterior inculpatul și-a retras cererea de la instanța superioară, astfel a rămas pedeapsa aplicată în primă instanță.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila l-au trimis în fața instanței pe inculpat, cauza fiind înregistrată pe rolul Judecătoriei Brăila în data de 2 martie. Potrivit anchetatorilor, atacul asupra oamenilor legii s-a produs la sfârșitul lunii ianuarie anul trecut, când inculpatul a decis să se răzbune și a aruncat cu o soluție chimică în zona în care se afla un agent de poliție și un jandarm, aflați în misiune. “În fapt s-a reținut că, la data de 29 ianuarie, în jurul orei 20.30, ca urmare a unei intervenții a organelor de ordine publică, inculpatul a aruncat cu o soluție chimică în zona în care se afla un agent de poliție din cadrul Poliției Municipiului Brăila și un jandarm din cadrul Inspectoratului de jandarmi Județean Brăila, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Oamenilor legii le-au fost provocate suferințe fizice, ca urmare a unor arsuri oftalmice”, au transmis procurorii.

Judecătorul din cadrul Judecătoriei Brăila a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, măsura fiind apoi prelungită.

Când a comis fapta, atacatorul era sub influența alcoolului și a aruncat pe geam cu o substanță chimică, cu un miros puternic.

În rechizitoriul procurorului se arată că, la data de 29 ianuarie 2022, în jurul orei 20.00, un martor a sunat la numărul de urgență 112 pentru a reclama că vecinul său a distrus un contor amplasat la imobilul situat în municipiul Brăila și i-a adresat amenințări. “La fața locului s-a deplasat primul echipaj format din persoana vătămată O.G.V., agent de poliție în cadrul Poliției Municipiului Brăila - Biroul de Ordine Publică, elevul O.S. și jandarmul D.I. Întrucât echipajului i s-a comunicat că inculpatul O.D. se află sub influența alcoolului și este violent, a fost solicitat sprijin, la fața locului deplasându-se al doilea echipaj format din persoana vătămată C.M., sergent major în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila și martori jandarmi în cadrul instituției. Când au încercat să pătrundă în imobil, de la fereastra apartamentului inculpatului a fost aruncată o substanță, care a atins persoanele vătămate în zona feței”, au stabilit anchetatorii.

Organele de ordine publică au pătruns în imobil unde l-au identificat pe inculpatul aflat în stare de ebrietate, acesta fiind internat la Spitalul de Psihiatrie Sf. Pantelimon. Persoanele vătămate au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență în vederea acordării de îngrijiri medicale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro