• în perioada lunilor ianuarie – septembrie 2024, inculpatul Marian B. (n.r. - nume postat pe site-ul instanței) a întreţinut, în mod repetat, cu consimţământul acesteia, raporturi sexuale cu persoana vătămată minoră în vârstă de 13 ani, la domiciliul acestuia • potrivit anchetatorilor, a rezultat o sarcină de 21 de săptămâni, în evoluţie
A lăsat o minoră de 13 ani gravidă, după ce a întreținut relații sexuale cu ea. Un individ a ajuns în spatele gratiilor pentru act sexual cu un minor.
Potrivit datelor transmise de Biroul de informare publică şi relații cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria (PJ) Brăila, la data de 3 octombrie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat, cercetat pentru săvârşirea infracțiunii de: viol săvârşit asupra unui minor, prevăzută de art. 218, alin. (1), alin. (4), lit. a) şi lit. g) Cod penal, cu aplic. art. 35, alin. (1) Cod penal.
”În fapt, s-a reţinut că în perioada lunilor ianuarie – septembrie 2024 inculpatul a întreţinut, în mod repetat, cu consimţământul acesteia, raporturi sexuale cu persoana vătămată minoră în vârstă de 13 ani, la domiciliul acestuia, rezultând o sarcină de 21 de săptămâni, în evoluţie”, arată procurorii.
Solicitarea PJ Brăila a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Brăila, dispunând arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. ”Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila şi arestează preventiv pe inculpatul B. Marian pe o perioadă de 30 de zile de la 3.10.2024-1.11.2024 pentru săvârşirea infracţiunea de viol. Dispune emiterea mandatului de arestare. În baza art 275 alin 3 Cpp cheltuielile judiciare către stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare”, este soluția pronunţată la ședința din 3 octombrie și postată pe site-ul instanței.
Cercetările s-au desfășurat cu sprijinul Poliţiei Municipiului Brăila, Secţia 1 Poliţie Rurală.
Anchetatorii fac precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a mijloacelor de probă, activități procesuale care nu pot, sub nicio formă, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.