Mergi la conţinutul principal

Individ arestat pentru ultraj. Acesta a ameninţat patru poliţişti şi a spus că îi lasă în baltă de sânge, la spitalul din Făurei

* poliţiştii au venit la Spitalul orăşenesc Făurei, cu o persoană depistată în trafic,  pentru a-i fi prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei * deranjat de acţiunea poliţiştilor, pe fondul relaţiei de prietenie pe care o avea cu acea persoană, inculpatul a provocat scandal, a adresat injurii şi expresii licenţioase la adresa mai multor poliţişti * bărbatul a fost arestat pentru ultraj

 

 

 

Bărbat arestat pentru ultraj la poliţist. Acesta a ameninţat oamenii legii care veniseră la Spitalul din Făurei, pentru prelevarea unor probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei unui şofer depistat în trafic. Individul a provocat scandal şi a spus că îi lasă pe poliţişti în baltă de sânge. Individul are antecendente penale.

Potrivit datelor transmise de Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria (PJ) Făurei, în data de 12 mai, procurorii au dispus luarea măsurii reţinerii pe o durată de 24 ore, faţă de un inculpat, pentru

săvârşirea, în concurs şi în stare de recidivă postcondamnatorie, a patru infracţiuni de

„ultraj”, prevăzute de art. 257 din Codul penal, cu aplicarea art. 41 Cod penal, asupra a patru poliţişti (un ofiţer şi trei agenţi) care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Poliţiei oraşului Făurei şi Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Făurei. „În fapt, din probatoriul administrat în cauză până în acest moment procesual, în sarcina inculpatului s-a reţinut că, în seara zilei de 07.05.2022, după ora 22.30, s-a deplasat la Spitalul orăşenesc Făurei, unde organele de poliţie conduseseră o persoană depistată în trafic pentru a-i fi prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi, deranjat de acţiunea poliţiştilor, pe fondul relaţiei de prietenie pe care o avea cu acea persoană, inculpatul a provocat scandal, a adresat injurii şi expresii licenţioase la adresa mai multor lucrători de poliţie în prezenţa personalului medical. Celor patru poliţişti le-a adresat ameninţări cu săvârşirea unor acte de violenţă, respectiv că o să-i taie până va face « baltă de sânge»”, au transmis procurorii PJ Făurei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

În comunicatul PJ Făurei se mai precizează că începerea urmăririi penale, respectiv punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

La şedinţa din 13 mai, magistraţii Judecătoriei Făurei au admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Făurei. După cum se arată pe site-ul instanţei, s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului L. F., sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni de ultraj, pe o durată de 30 de zile, de la data de 13 mai, până la 11 iunie inclusiv. Se poate formula contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro