Mergi la conţinutul principal

Indiferența cea de toate zilele, la Brăila

* coșuri de gunoi negolite cu săptămânile, bănci vandalizate, indicatoare stradale rupte și căzute pe trotuar - Brăila este plină de astfel de exemple nedorite pe care nu se grăbește nimeni să le corecteze

 

 

 

 

De mai bine de o săptămână, un coș de gunoi stă negolit și înconjurat de mizerie, lângă Catedrală. Este isprava unor nesimțiți și a găștilor care se adună seara aici, dar și a unor calici care “iau masa în oraș”, din pomenile primite. Iar la câțiva pași, se află, de foarte mult timp, vandalizată, o bancă.

În altă zonă a orașului, mai exact în apropiere de sediul IMB, pe Șos. Vizirului, un indicator stradal zace pus la pământ de zile întregi. Pare-se că țeava de susținere a fost tăiată, că, vorba aia, “Indicatorul ăsta este numai bun de furat”... De fapt, astfel de indicatoare riscă să dispară nu doar din cauza unor accidente dar și a tehnologiei improprii de fixare pe trotuar: fără folosirea de carote și fără o hidroizolație corespunzătoare la bază, care să le dea rezistență în timp. Unde mai pui că țevile din care sunt făcuți stâlpii de susținere sunt cam subțiri ”în carne”, cum ar spune meseriașii. La felul impropriu cum sunt montate, apa își face loc ușor pe lângă țeavă, coroziunea acționează în voie, iar cine plantează aceste indicatoare, lasă uneori, în urmă, o pleașcă de beton lângă ele. După care, inconștient și de nimeni controlat, “Dorel” își șterge grăbit mistria pe negrul țevii. Ce să-i faci: “ noi muncim, nu gândim”...

Iar ceea ce este de neînțeles, din câte se pare angajații de la salubritate nu prea le semnalează șefilor unde se distruge sau fură din mobilierul stradal. Ar putea-o face măcar în privința coșurilor de gunoi stradale, care țin în primul rând de firma de salubritate, dar care zac cu săptămânile ori vandalizate, ori negolite, după cum se vede în exemplul de mai sus!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro