Indicatoare derutante pentru călători și șoferi | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Indicatoare derutante pentru călători și șoferi

* în unele stații Braicar nu se găsesc informații elementare, cum ar fi liniile de autobuze care trec pe acolo, iar în altele aceste precizări sunt scrise cu marker-ul și abia se mai văd

 

 

 

Povestea indicatoarelor din stațiile Braicar este plină cu diverse surprize, unele bune, altele nedorite. Acum, când toată Brăila este un șantier, s-a dispus ca stația “Liceul Nicolae Bălcescu” de pe Bdul. Al. I. Cuza (dinspre Calea Galați) momentan să nu fie funcțională, însă la fața locului nu este făcută vreo precizare în acest sens. Aşa că aştepţi vreo 10 minute, uneori mai mult, să vină vreun autobuz 2 sau 17, spre Vidin şi: nimic! “Mergeţi 2-300 de metri mai în urmă, unde s-a mutat staţia”, te îndrumă un cetăţean care locuieşte chiar în dreptul staţiei. Asta dacă ai norocul ca acesta să iasă la poartă. Deci, hai mai departe, şi culmea, vezi că te-a depăşit chiar autobuzul necesar.  Ce e de făcut: mai aştepţi încă “o tură”, până vine dinspre Piaţa Traian un alt 2 sau 17. Culmea însă:  staţia  mutată la 300 de metri, nu are nici o denumire, iar scrisul cu un creion marker, privind doar liniile care trec pe aici, abia se mai vede.

 În stația de la intersecția bulevardului Independenței cu strada Gral. Eremia Grigorescu nu scrie nicăieri că, în afară de 4 și 10, aici opresc și autobuzele de pe liniile 2, 17 și 16. Ajungând în intersecția Calea Galați/Dorobanților, unde este un șantier în lucru, tabela indicatoare cu toate traseele rutiere este, deocamdată, inutilă pentru unele direcții.

Revenind la Braicar, cine vrea să ajungă cu tramvaiul la Lacul Sărat are de parcurs la pas drumul de la Chișinăului până la depou. Unde, fără nici un indicator orar, s-a “amenajat” ad-hoc o parodie de stație: 4 - 5 scaune vechi, obturate de niște mașini. Ca să afli când pleacă primul tramvai spre lac, întrebi pe cineva de la depou, sau îți iei notițe de pe afișul din tramvai!

Aşa e când o instituţie de larg interes public nu se pune în situaţia cetăţenilor care apelează la serviciile ei, aceştia neaflând la timpul oportun diverse informaţii utile, decât atunci când unele modificări sunt afişate în interiorul mijloacelor de transport. Cu condiţia să le poți descifra dacă ai vederea bună și nu este aglomeraţie. În cazul bătrânilor, ce să mai vorbim....

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro