Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Indemnizatia de somaj va ajunge cu o mica intirziere

Incepind cu luna februarie, se va decala data de plata a indemnizatiei de somaj cu aproximativ patru zile, conform noului Contract incheiat intre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Compania Nationala Posta Romana S.A. Asftel, din februarie, luna in care se vor achita drepturile aferente lunii ianuarie, calendarul de plata a indemnizatiilor de somaj, prin mandat postal, este urmatorul: plata la domiciliu a indemnizatiilor se va face in perioada 16 - 23 a fiecarei luni, iar plata prin oficiile postale se va face in perioada 24 - 25 a fiecarei luni.
Reamintim ca, incepind cu 1 ianuarie, somerii proveniti din munca vor primi indemnizatie in mod diferentiat, in functie de stagiul de cotizare. In acest sens, 75% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare la data stabilirii acestuia si anume 248 RON, vor primi persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an. Pentru cei cu stagii de cotizare mai mari de 3 ani, la acest procent se adauga o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare. Astfel, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 3 ani, cota este de 3%; pentru cele cu un stagiu de cel putin 5 ani, de 5%; pentru cel putin 10 ani, de 7% si pentru un stagiu de cel putin 20 de ani, de 10%.
"Somerii care nu au putut ocupa loc de munca dupa absolvirea unei institutii de invatamint sau dupa satisfacerea stagiului militar, intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire, respectiv 30 de zile de la data lasarii la vatra, primesc pe o perioada de 6 luni o suma fixa, lunara, in cuantum de 50% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare la data stabilirii acesteia, la aceasta data rezultind o suma de 165 lei RON", a precizat Simona-Ely Chioibas, director executiv adjunct al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii