Mergi la conţinutul principal

Indemnizație de șomaj pentru absolvenți

* potrivit AJOFM Brăila, absolvenții de facultate pot beneficia de un ajutor de șomaj în valoare de 262 lei/lună, timp de șase luni * pentru a primi indemnizația, tinerii trebuie să se înregistreaze în evidențele instituției ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă

 

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Brăila informează absolvenții de facultate din promoția 2022 că sunt așteptați să se înregistreze în evidențele instituției pentru a beneficia de serviciile prevăzute de lege, cu scopul integrării pe piața muncii.

“Absolvenții instituțiilor de învățământ care se înregistrează în evidențele agenției, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă beneficiază, gratuit, de servicii de informare și consiliere profesională, medierea muncii, servicii de formare profesională, precum și de facilități financiare”, transmite AJOFM Brăila printr-un comunicat de presă.

Printre facilitățile financiare se numără indemnizația de șomaj, în valoare de 262 lei/lună, care se acordă timp de șase luni. Înscrierea absolvenților cu domiciliul în județul Brăila în evidențele AJOFM, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, se poate face în termen de 60 de zile de la absolvire, în următoarele locații:

- sediul AJOFM Brăila din Str. Sergent Tătaru nr. 2, corp B, etaj 3 (în curtea - Liceului Teoretic “Mihail Sebastian”), tel. 0239/613.080;

- la Punctul de Lucru Făurei, Str. Republicii, nr. 36, Făurei, tel./fax 0239/661.749;

- la Punctul de Lucru Însurăței, Șos. Brăilei, nr.18, tel. 0239/660.574.

“Prin absolvent al unei instituții de învățământ se înțelege persoana care a obținut o diplomă sau un certificat de studii, în condițiile legii, în una dintre instituțiile de învățământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condițiile legii. Precizăm că înregistrarea ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire, este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii indemnizației de șomaj care se acordă în cazul în care nu a reușit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale în termenul menționat”, mai transmite AJOFM Brăila.

Alte informații privind acordarea indemnizației de șomaj pentru absolvenții de învățământ sunt afișate pe site-ul instituției www.anofm.ro, secțiunea “Persoane fizice/ Indemnizații de șomaj și venituri de completare”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro