Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Indeminzatiile pentru cresterea copilului au depasit 16 milioane de lei noi

In perioada ianuarie - august, Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF) Braila a facut plati in valoare de 39.956.863 lei noi, pentru acordarea prestatiilor sociale finantate de la bugetul de stat. Daca anul trecut cele mai mari cheltuieli s-au facut pentru acordarea alocatiei de stat pentru copii, anul acesta locul a fost ocupat de indemnizatiile pentru cresterea si ingrijirea copilului, prestatie ce a fost introdusa in atributiunile institutiei din luna ianuarie.
Astfel, pentru plata indemnizatiilor unui numar mediu de beneficiari lunar de 2.819, s-au cheltuit 16.040.086 lei. In ordine descrescatoare, celelalte prestatii au avut urmatoarele valori: ajutoare pentru incalzirea locuintei pentru perioada ianuarie - martie 2006 (9.072.082 lei), alocatia de stat pentru copii (4.637.976 lei), alocatiile sociale pentru persoanele cu handicap vizual (3.690.593 lei), alocatia complementara pentru familiile cu copii (3.271.799 lei) etc. In afara de acestea, DMSSF Braila a acordat si alte prestatii, care au caracter ocazional: alocatie pentru 1.782 de copii nou nascuti, in valoare de 342.447 lei, ajutoare financiare pentru 73 de persoane (57.000 lei) si ajutoare de urgenta pentru alte 30 de persoane (14.600 lei).
In ceea ce priveste activitatile de control desfasurate de institutia care acorda toate aceste prestatii, au fost constatate debite in valoare de 50.194 lei, din care s-a recuperat pina acum suma de 39.148 lei. "Activitatile de control au vizat modul de aplicare a reglementarilor in vigoare privind acordarea alocatiilor familiale si a ajutoarelor pentru incalzirea locuintei. Printre cauzele care au determinat inregistrarea unor plati necuvenite se numara comunicarea cu intirziere, de catre reprezentantii primariilor din judet, a incetarilor si modificarilor intervenite in structura de familie si a veniturilor acestora; erori in stabilirea drepturilor de catre primarii si declaratii de venit nereale ale solicitantilor de ajutor de incalzire", ne-a precizat Veronica Macri, director executiv al DMSSF Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii