Astfel, Ioana Maria Vlas, în solidar cu SC SOV Invest SA, va plăti 75.000 lei, din care 500 lei, reprezintă onorariul apărătorului desemnat din oficiu şi se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. De asemenea, Marian Petrescu, fost preşedinte al SOV Invest, Mihaela Sima, fost director economic al SOV Invest, şi Gavril Bătrân, fost membru al Consiliului de Administraţie al societăţii, vor plăti, fiecare, câte 75.000 lei, în solidar cu SOV Invest.
Ştefan Boboc, fost preşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) şi Cecilia Cezara Bebis, comisar coordonator al Departamentului de reglementare a pieţei şi intermediere financiară din cadrul CNVM, au fost obligaţi la plata a câte 75.000 lei, în solidar cu CNVM.
Alţi patru inculpaţi din dosar au fost obligaţi la plata a câte 75.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), CNVM, SC Gelsor SA şi CEC Bank trebuie, de asemenea, să plătescă, potrivit deciziei de joi, câte 50.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.
În total, statul va încasa cel puţin 1.000.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare, potrivit extrasului din minuta deciziei cu numărul 2098 a instanţei supreme.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, să trimită spre rejudecare o parte din dosarul FNI, la Tribunalul Bucureşti, cu privire la părţile civile care nu au fost citate la instanţa de fond şi apel.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a constatat, joi, mai multe deficienţe în hotărârile anterioare, respectiv greşita achitare a trei inculpaţi din dosar, greşita încadrare a faptei pentru Gavril Bătrân, greşita soluţionare a laturii civile cu privire la unii dintre inculpaţi sau nerezolvarea laturii civile cu privire la unele dintre părţile civile.
În consecinţă, instanţa supremă i-a condamnat pe alţi trei inculpaţi la câte trei ani şi şase luni închisoare cu suspendare, pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. De asemenea, ÎCCJ a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare la Tribunalul Bucureşti, cu privire la părţile civile care nu au fost citate la instanţa de fond şi apel.
Instanţa supremă a mai decis, joi, să respingă, ca nefondate, recursurile asociaţiilor de investitori şi ale unora dintre părţi. Investitorii prezenţi la pronunţarea deciziei şi-au exprimat nemulţumirea, pe motiv că sunt slabe şanse să-şi mai primească banii investiţi, pe motiv că buni de plată sunt inculpaţii din dosar, SOV Invest şi Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condamnat-o, joi, la 10 ani de închisoare pe Ioana Maria Vlas, pentru înşelăciune în dosarul FNI, decizia fiind definitivă.
Curtea de Apel Bucureşti a condamnat-o, pe 18 iunie 2008, pe Ioana Maria Vlas, la 10 ani de închisoare, decizie care o înlocuieşte pe cea dată de Tribunal în 2007, prin care fostul administrator al SOV Invest a primit 13 ani de detenţie în cazul FNI.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.