Mergi la conţinutul principal

Incubatoare pentru Maternitatea Brăila

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a anunţat că vor fi alocate fondurile necesare din bugetul ministerului pentru dotarea tuturor spitalelor cu necesarul de incubatoare. Totul face parte din programul "Mama şi copilul". Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila a trimis deja la Bucureşti lista cu necesarul maternităţii din municipiu în ceea ce priveşte incubatoarele.
La începutul acestui an, Ministerul Sănătăţii (MS) a demarat un proces de colectare de date de la toate unităţile spitaliceşti cu secţii de obstetrică-ginecologie şi neonatologie din ţară, atât la nivelul unităţilor aflate în subordinea ministrului, cât şi a celor aflate în subordinea consiliilor locale, în urma descentralizării.
Managerul SJU Brăila, dr. Mihail Iugulescu, ne-a declarat că a transmis deja la capitală necesarul maternităţii brăilene. Astfel, lista cuprinde patru incubatoare standard, două incubatoare - terapie pentru nou-născuţi şi cinci mese pentru reanimare nou-născuţi. Ce va acorda ministerul din toate acestea, rămâne de văzut săptămâna viitoare.
În comunicatul de presă al MS se arată că Programul "Mama şi copilul" va asigura necesarul de 597 incubatoare la nivel naţional. "Dintre acestea, 132 vor acoperi necesarul celor 9 spitale aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii, iar 465 vor fi destinate celor 114 unităţi spitaliceşti locale", potrivit documentului amintit.
Bugetul acordat pentru acoperirea acestui necesar este de 33 milioane lei, adică echivalentul a peste 7,3 milioane euro. Totuşi, spitalele trebuie să contribuie cu 10% din valoarea incubatoarelor ce le vor reveni, iar MS va achita diferenţa de 90%.
Reamintim că Maternitatea Brăila - corpul D al Spitalului Judeţean a fost reabilitată recent, adusă la standarde europene, din banii de la Banca Mondială, prin Ministerul Sănătăţii. Recepţia finală a lucrărilor va avea loc în curând.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro