Mergi la conţinutul principal

Inconștiență! Un foc aprins și lăsat nesupravegheat a provocat un incendiu care s-a întins pe 80 hectare de pădure și 20 hectare de miriște, în zona Berteștii de Jos

* pompierii, ajutați de câțiva localnici, s-au luptat cu flăcările opt ore și jumătate, reușind cu mare greutate să lichideze complet incendiul care era întețit de vântul puternic

 

Un foc aprins și lăsat nesupravegheat pe un teren de lângă zona împădurită de pe raza localității Berteștii de Jos a dus declanșarea unui incendiu care, întețit de vânt, s-a întins pe circa 80 hectare de pădure și 20 hectare de miriște. A ars vegetația uscată de pe respectiva suprafață, fiind mai mult sau mai puțin afectați și copacii de pe cele 80 ha. Nu se știe deocamdată cine se face vinovat pentru acest incident care ar fi putut căpăta proporții și mai mari fără intervenția promptă a pompierilor dar și a unor localnici care au sărit să dea o mână de ajutor pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Focul a fost semnalat pe o miriște, în jurul orei 12.00, iar până să ajungă primul echipaj de pompieri la fața locului - o autospecială de stingere a Gărzii de Intervenție Însurăței - deja începuse să ardă și vegetația din pădurea învecinată. În total au intervenit 14 pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila și 17 localnici cu o cisternă a Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență. Ulterior, a mai venit în sprijin o autospecială de stingere din comuna Victoria, cu 4 pompieri voluntari. Intervenția a fost foarte dificilă, din cauza vântului puternic care făcea ca focul să se propage foarte rapid. Din cauza fumului dens, pompierii din prima linie au avut nevoie de măști de oxigen. Cu ajutorul voluntarilor au fost trase brazde, pentru a împiedica extinderea flăcările către terenurile cultivate cu porumb și floarea soarelui. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 20.30.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro