Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incidentele petrecute joi seara la Budapesta, soldate cu 56 de arestari si opt raniti

Incidentele izbucnite joi seara, la Budapesta, dupa mitingul antiguvernamental organizat de opozitie, s-au soldat cu ranirea a opt persoane, dintre care sapte politisti, si arestarea a 56 de simpatizanti ai extremei dreapta, potrivit bilantului politiei ungare, transmite AFP.
"Sapte politisti au fost raniti, dintre care unul este in stare grava. Un participant a fost, de asemenea, ranit", a declarat seful politiei nationale, Laszlo Bene.
El a precizat ca autoritatile nu anticipeaza noi incidente in zilele urmatoare.
Citeva sute de manifestanti violenti, dintre care unii erau mascati si scandau sloganuri naziste, au provocat pagube materiale de circa 70.000 de euro in cursul protestelor de joi seara, potrivit autoritatilor capitalei ungare.
Politia a intervenit cu tunuri de apa si gaze lacrimogene, iar in jurul orei locale 23.00 (ora 00.00, ora Romaniei) incidentele au luat sfirsit.
Serviciile de salubritate de la Budapesta au colectat aproximativ 200 de metri cubi de deseuri de pe strazile capitalei, unde manifestantii au ridicat baricade din autoturisme rasturnate, banci si cabine telefonice. Sute de pubele de gunoi au fost incendiate.
Manifestatiile pasnice organizate in luna octombrie de principalul partid de opozitie, Fidesz, au fost insotite de incidente care au provocat ranirea a peste 300 de persoane.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii