Mergi la conţinutul principal

Incidența Covid-19 a scăzut, restricțiile din municipiu se aplică în continuare

* chiar dacă municipiul Brăila a înregistrat o scădere a incidenței de coronavirus față de săptămâna trecută, ajungând sub pragul de 4 la 1.000 de locuitori, restricțiile încă se mențin, după cum ne informează autoritățile * din păcate însă, în ceea ce privește incidența din satul Vărsătura, ieri, aceasta era de 8,10 la 1.000 de locuitori, mai mare față de săptămâna trecută * ieri, la Brăila au fost confirmate 63 de noi cazuri de COVID-19

 

Vești bune și nu prea! Scade incidența COVID-19 la Brăila, dar restricțiile rămân valabile. Dacă săptămâna trecută, mai exact pe 30 martie, situația epidemiologică arăta că municipiul Brăila depășise incidența de 4 la mia de locuitori, fiind impuse o serie de restricții, cifrele de ieri, 7 aprilie, arătau o scădere a incidenței sub pragul de 4 la 1.000 de locuitori. Mai exact, 3,97, după cum ne-a informat prefectul județului Brăila, Nicușor Ciocan. Ce înseamnă asta? ”Restricțiile impuse la nivelul municipiului Brăila se mențin până la scăderea incidenței sub 3,5 la mia de locuitori. În momentul de față, când o localitate are o incidență de peste 4 la mia de locuitori sau 7,5 la mie se mențin restricțiile aferente acelei incidențe, până la scăderea acestora sub 3,5, acolo unde incidența este de 4, și sub 7, acolo unde este 7,5. Adică, dacă peste 3 zile, la Brăila, să zicem că scade incidența sub 3,5, nu mai sunt valabile restricțiile aferente incidenței de 4 la mia de locuitori”, ne-a explicat prefectul județului Brăila, Nicușor Ciocan.

În ceea ce privește incidența cumulată la 14 zile a cazurilor active din satul Vărsătura, acolo unde se află mall-ul, incidența de ieri, miercuri, 7 aprilie, arăta o ușoară creștere față de săptămâna trecută, respectiv de la 8,01 la 8,10, dar o scădere semnificativă față de ziua precedentă (n.r. – marți, 6 aprilie), când s-a înregistrat o incidență de 11,35 la 1.000 de locuitori. ”Din păcate, acestea sunt cifrele. Trebuie spus însă că gradul de incidență se calculează la ultimele 14 zile, dar fără a lua în calcul cele 3 zile din urmă, a mai adăugat prefectul Brăilei. Deci restricțiile se mențin și la nivel de municipiu, dar și în satul Vărsătura. Până când, rămâne de văzut...  După cum v-am mai informat, în localitățile cu o incidență cumulată de peste 3,5 la mia de locuitori și sub 7,5 la mia de locuitori, cum este în prezent municipiul Brăila, intervalul orar în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei va fi până la ora 20.00, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. De asemenea, operatorii economici, indiferent că își desfășoară activitatea la interior sau exterior, își vor închide programul la ora 18.00 tot pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Practic, supermarketurile și magazinele vor avea program mai scurt în acele zile. De asemenea, se închid și sălile de fitness.

În localitățile cu o incidență de peste 7,5 la mia de locuitori, cum este în prezent Vărsătura, restricțiile se vor aplica pe toată durata săptămânii. Asta înseamnă că mall-ul se va închide la 18.00 și în cursul săptămânii, nu doar în weekend iar circulația persoanelor după ora 20.00 se poate face doar cu declarație.

 

Situația la zi Covid-19

Județul Brăila a înregistrat, ieri, 63 de noi cazuri confirmate cu SARS-CoV-2. Tot ieri, 15 pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce 2 au pierdut lupta cu virusul.          

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila, numărul total de persoane confirmate de la începutul pandemiei a ajuns la 11.532, cel al pacienților vindecați la 2.290 și cel al persoanelor decedate la 579.

De asemenea, miercuri, 6 aprilie, se aflau în carantină la domiciliu 294 de persoane,  55 în izolare și alte 248 de persoane figurau internate în spitale.

În ceea ce privește vaccinarea, ultima centralizare arată că, marți, 6 aprilie, în Brăila au fost inoculate cu serul anti-COVID-19, un număr de 619 de persoane, numărul total de la începutul pandemiei ajungând astfel la 35.884 de persoane imunizate, în cele 6 locații din municipiu și județ.

Totodată, Inspectoratul de Poliție al Județului Brăila anunță că au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 14.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în conformitate cu Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro