Skip to main content

A inceput inlocuirea lifturilor din Spitalul Judetean

* lucrarile au demarat in luna decembrie, valoarea investitiei suportate de Consiliul Judetean fiind de aproape 5 miliarde de lei * trei ascensoare destinate transportului bolnavilor, doua din Corpul A al Spitalului Judetean si unul din Corpul B, vor fi inlocuite * lifturile au o vechime de aproape 30 de ani, desi durata lor normala de viata este de 10 ani

Dupa ce au functionat la foc continuu aproape 30 de ani, lifturile destinate transportului bolnavilor din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Braila vor fi, in sfarsit, inlocuite. Lucrarile au demarat din luna decembrie, valoarea investitiei ridicandu-se la 470.000 lei, banii fiind alocati de Consiliul Judetean. Trei ascensoare, doua din Corpul A al spitalului si unul din Corpul B, vor fi schimbate, astfel incat bolnavii sa poata fi transportati in siguranta de la o sectie la alta. La ora actuala, unul dintre lifturile din Corpul A al Spitalului Judetean de Urgenta a fost oprit, lucrarile de inlocuire fiind in toi. Important de mentionat este faptul ca aceste lifturi au fost instalate in urma cu aproape 30 de ani si au functionat pana acum, desi durata normala de viata este de 10 ani. Tehnicianul Ilie Berca din cadrul Serviciului Exploatare Cazane si Ascensoare ne-a declarat ca, dupa ani de utilizare, aparuse o uzura morala si tehnica a lifturilor si se impunea inlocuirea lor. Acesta a precizat ca nu au fost situatii in care sa fie pusa in pericol viata bolnavilor, intrucat ascensoarele erau verificate periodic de Inspectia de Stat, insa riscurile erau majore. "Toate lifturile au capacitate mare, de 1.250 kg forta. Riscurile erau foarte mari, se puteau strica, putea ramane un pacient pe targa blocat in lift. Din punct de vedere al sigurantei in exploatare nu existau riscuri pentru ca se faceau verificari la 6 luni sau un an. Ni s-a dat aviz, deci nu reprezenta pericol. La uzura nu mai exista siguranta. Acum, din cele doua lifturi din Corpul A, folosite pentru transportul urgentelor, unul este oprit pentru inlocuire. Ele deservesc tot spitalul, de la magazie pana la etajul 7. Sunt echipate pentru a intra targa sau persoane in carucior, iar un ascensor poate transporta 15 persoane. Liftul de la Corpul B, care urmeaza sa fie inlocuit, va deservi parterul plus doua etaje", a precizat Ilie Berca. Acesta a mai spus ca piesele pentru lifturile noi sunt deja asigurate, toate fiind din import, urmand sa fie inlocuit tot echipamentul. Angajatii din cadrul spitalului care se ocupa cu transportul pacientilor cu liftul intampina unele probleme cu vizitatorii, care nu inteleg ca aceste lifturi sunt pentru transportul urgentelor si ca pot urca si pe scari.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu