Prefectul judetului, Nicolae Mitroi, ne-a declarat ca acest lucru nu a fost o surpriza pentru el, dat fiind ca existau informatii ca unii sateni si-au ascuns o parte din pasari sau altii, in confuzia creata, le-au ratacit pe cimp. Mitroi ne-a declarat ca, in orice caz, nu au existat probleme cu adunatul si arderea pasarilor, iar satenii, in general, au cooperat. Pina acum, din cele peste 14.000 de pasari existente in gospodariile oamenilor din Scarlatesti, au fost incinerate peste 12.000, din care 1.000 numai ieri. Actiunea de "periere" a perimetrului satului Scarlatesti va continua si in zilele urmatoare, dat fiind ca autoritatile vor sa se asigure ca nu le scapa nici picior de curca, gaina sau alta pasare, care ar putea fi bolnava de gripa aviara. In plus, alaturi de politisti si jandarmi, echipele de specialisti sanitar-veterinari verifica acum si camarile, si frigiderele satenilor, pentru a se asigura ca acestia nu au pastrat carne de la pasarile taiate inainte de a fi prinse si incinerate. Prefectul ne-a mai informat ca, incepind de ieri, se face dezinfectia locuintelor si curtilor satenilor, in trei etape. In plus, in jurul focarului au fost instituite 4 filtre de dezinfectie, urmind ca de astazi sa se reactiveze si celelalte filtre de la iesirile din judet.
A inceput dezinfectia in gospodariile din Scarlatesti
Prefectul judetului, Nicolae Mitroi, ne-a declarat ca acest lucru nu a fost o surpriza pentru el, dat fiind ca existau informatii ca unii sateni si-au ascuns o parte din pasari sau altii, in confuzia creata, le-au ratacit pe cimp. Mitroi ne-a declarat ca, in orice caz, nu au existat probleme cu adunatul si arderea pasarilor, iar satenii, in general, au cooperat. Pina acum, din cele peste 14.000 de pasari existente in gospodariile oamenilor din Scarlatesti, au fost incinerate peste 12.000, din care 1.000 numai ieri. Actiunea de "periere" a perimetrului satului Scarlatesti va continua si in zilele urmatoare, dat fiind ca autoritatile vor sa se asigure ca nu le scapa nici picior de curca, gaina sau alta pasare, care ar putea fi bolnava de gripa aviara. In plus, alaturi de politisti si jandarmi, echipele de specialisti sanitar-veterinari verifica acum si camarile, si frigiderele satenilor, pentru a se asigura ca acestia nu au pastrat carne de la pasarile taiate inainte de a fi prinse si incinerate. Prefectul ne-a mai informat ca, incepind de ieri, se face dezinfectia locuintelor si curtilor satenilor, in trei etape. In plus, in jurul focarului au fost instituite 4 filtre de dezinfectie, urmind ca de astazi sa se reactiveze si celelalte filtre de la iesirile din judet.