Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incepe distribuirea cupoanelor agricole

Centrele Locale ale Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) pot, de astazi, sa distribuie catre fermieri bonurile valorice acordate de Guvern conform Ordinului ministrului Agriculturii nr. 687/2007, privind acordarea sprijinului financiar prin subventionarea motorinei si/sau biodieselului, precum si a altor resurse materiale (seminte si/sau pesticide si/sau ingrasaminte), necesare pentru infiintarea culturilor din toamna acestui an.
Cuantumul acestui sprijin este de 500 lei/ha pentru griu, 400 lei/ha pentru rapita si 450 lei/ha pentru alte culturi. Sprijinul se acorda prin atribuire directa de bonuri valorice.
Pentru a intra in posesia lor, fermierii trebuie sa depuna la Centrele Locale ale Agentiei o cerere tip insotita de un set de documente. Data limita de depunere a cererilor este 15 octombrie 2007, inclusiv. De la declansarea campaniei, mijlocul lunii august, si pina in 29 august, la nivelul judetului nostru au fost inregistrate 90 de solicitari, pentru 6.823 ha. Din suprafata solicitata, 4.314 ha sint prevazute a fi insamintate cu griu 1.693 ha cu rapita, iar restul, de 816 ha, cu alte culturi de toamna.
Conform precizarilor Danei Sofrone, sef serviciu APIA, cererea tip va fi insotita de o copie de pe BI/CI pentru persoane fizice sau copie de pe certificatul de inmatriculare si/sau certificatul de inregistrare pentru persoanele juridice si o copie de pe actul de
proprietate si/sau concesionare si sau alte acte doveditoare a
dreptului de folosinta si/sau proprietatii asupra terenului. In cazul
suprafetelor arendate, solicitantul trebuie sa prezinte tabelul contractelor de arenda incheiate, avizate de secretarul cosiliului local, cuprinzind numarul si data contractelor, numele si prenumele arendatorului si suprafata de teren arendata. Mai e nevoie de o adeverinta eliberata de primarie conform inscrisurilor din Registrul Agricol, iar in situatia suprafetelor care se lucreaza individual, in cazul mostenitorilor pentru care nu s-a dezbatut succesiunea, imputernicirea celorlalti mostenitori pentru acela care solicita, sub forma de declaratie pe propria raspundere.
In plus, mai sint necesare si documentele care fac dovada achitarii de catre arendas sau concesionar a obligatiilor contractuale privind plata arendei, redeventei sau a altor obligatii contractuale, dar si un certificat fiscal privind achitarea de catre solicitanti, persoane fizice sau juridice, a obligatiilor acestora privind impozitele si taxele locale.
"Pentru a fi eligibili, solicitantii trebuie sa faca dovada utilizarii de seminte certificate si de calitate, prin factura de cumparare insotita de documentul de calitate si conformitate emis de furnizorii de seminte autorizati sau in cazul cind folosesc saminta proprie, copie de pe buletinul de analiza eliberat de Inspectoratul de seminte si sa faca dovada asigurarii culturilor pentru care solicita sprijin. In plus, beneficiarii sprijinului trebuie sa nu figureze ca debitori la DADR sau APIA in ultimii 3 ani, sau pina la data depunerii cererii sa -si lichideze debitele existente", a precizat Dana Sofrone.
Termenul limita de utilizare a bonurilor valorice este 15 decembrie, inclusiv.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii