Mergi la conţinutul principal

Incepe Campania de depunere a cererilor de plata pentru fondurile europene

Conducerea Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Braila a anuntat ca, de luna viitoare, demareaza campania de primire a cererilor de plata pentru schemele de sprijin pe suprafata aferente anului in curs. Concret, actiunea incepe din 2 martie si va dura aproape 2 luni si jumatate, adica pana pe 15 mai. Dupa aceasta data, pana pe 9 iunie, se mai primesc cereri dar, pentru fiecare zi de intarziere, beneficiarul este penalizat cu 1% din valoarea sprijinului solicitat. Potrivit comunicatului de presa al APIA Braila, schemele de sprijin pe suprafata acordate din fonduri europene si completate cu sume de la bugetul de stat cuprind: schema de plata unica pe suprafata (SAPS) si platile nationale directe complementare in sectorul vegetal si cel zootehnic.
Pentru a beneficia de acordarea de plati in cadrul schemelor mentionate mai sus, solicitantii trebuie sa fie inscrisi in Registrul fermierilor administrat de APIA. De asemenea, solicitantii trebuie sa indeplineasca o serie de conditii cum ar fi: sa exploateze un teren agricol cu o suprafata de cel putin 1 hectar, iar suprafata parcelei agricole sa fie de cel putin 0,3 ha; sa declare toate parcelele agricole; sa permita efectuarea controalelor APIA sau de catre alte organisme abilitate in acest sens; sa comunice agentiei orice modificare a datelor declarate in cererea de plata. Sumele ce vor fi platite in cadrul campaniei din acest an urmeaza a fi stabilite, cel mai probabil, in cursul celui de-al doilea semestru.
Reamintim ca, in cadrul campaniei de anul trecut, schema de plata unica pe suprafata (SAPS) a constat in acordarea a 60,75 de euro pe hectar, in timp ce pentru Platile Nationale Directe Complementare in sectorul vegetal suma alocata era de 46,71 euro/ha. De mentionat este ca, pentru 2008, sumele se platesc in lei, la un curs de 3,7413 lei/euro asa cum stabileste Codul Fiscal.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro