Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incendiu la o rafinarie din Irak, soldat cu cel putin 36 de raniti

O explozie a unui rezervor cu combustibil s-a produs luni la una dintre cele mai mari rafinarii din Irak, provocind ranirea a 36 de muncitori si moartea a cel putin unei persoane, relateaza Reuters.
Un cameraman al agentiei Reuters aflat la locul incidentului a vazut cel putin un cadavru si a numarat 36 de raniti. Zeci de autospeciale de pompieri s-au indreptat catre locul incendiului din orasele invecinate.
Un inginer care a cerut sa ii fie respectat anonimatul a declarat ca incendiul, care in prezent este controlat de pompieri, a fost declansat de o eroare tehnica, si nu a fost rezultatul unui atac.
"Nu a fost un sabotaj. Cauza a fost o eroare tehnica", a spus inginerul, care a dorit sa isi pastreze anonimatul.
"Este cel mai mare incendiu pe care l-am vazut la rafinaria Baiji. Nu am mai avut un astfel de incendiu pina acum", a continuat inginerul, angajat la complex din anul 2003.
Acesta a precizat ca a fost ucis un muncitor, iar alti 24 au fost raniti.
Inginerul a spus ca deflagratia a distrus unitatea de gaz petrolier lichefiat (GPL) a rafinariei, unde a izbucnit incendiul, insa alte operatiuni in cadrul complexului vor continua.
Rafinaria de la Baiji, din zona central-nordica al Irakului are o capacitate de 310.000 de barili pe zi, potrivit Administratiei americane de informatii privind energia, si a functionat la o capacitate mai mica din cauza intreruperii furnizarii de electricitate si a altor probleme, inclusiv incendii.
In ianuarie 2007, vicepremierul irakian Barham Saleh a declarat ca tara sa pierde 1,5 miliarde de dolari anual din cauza atacurilor si furturilor de la rafinaria Baiji, vitala pentru economia natiunii.
Conducta interna care transporta petrol neprelucrat din cimpurile petrolifere din Kirkuk la rafinarie a fost tinta unor atacuri ale militantilor, care au incercat sa intrerupa alimentarea cu petrol.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii